У грудні переробку буряків продовжать 22 цукрові заводи.
Горохівський цукровий завод – єдиний, який не входить до асоціації «Укрцукор»
Українські заводи виробили понад мільйон тонн цукру
Станом на 1 грудня 26 цукрових заводів, що входять до складу Національної асоціації цукровиків України, переробили 8 млн 360 тис. тонн цукрових буряків і виробили 1 млн 250 тис. тонн цукру.
Про це повідомляє пресслужба асоціації. Однак в цю цифру не входить цукор, вироблений Горохівським цукровим заводом, який не входить до складу «Укрцукру» і не надає оперативної інформації щодо ходу переробки.
До речі, вихід цукру наразі становить 15,02% (у минулому сезоні – 14,11%), що зокрема пов’язано з підвищеною цукристістю буряків при прийманні – 17,48% (+0,71% порівняно з 2024 роком).
У грудні переробку буряків продовжать 22 цукрові заводи. Серед регіонів лідером за виробництвом цукру залишається Вінницька область, де виготовлено 263 тис. тонн.