Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
КРИЛА НАТХНЕННЯ ДЛЯ ВОЛИНЯН

Волинь-нова

КРИЛА НАТХНЕННЯ ДЛЯ ВОЛИНЯН

У Луцьку урочисто нагороджували переможців обласної премії за вищі професійні та громадські досягнення «Людина Волинського краю-2009»...


У Луцьку урочисто нагороджували переможців обласної премії за вищі професійні та громадські досягнення «Людина Волинського краю-2009»

Василь РОГУЦЬКИЙ

Акція, яку організовує і проводить луцька фірма «Світ», відбулась уже удванадцяте. Нагороду - «Золоте крило натхнення» - отримали переможці у 25 номінаціях. Кращих з кращих визначало експертне журі з жовтня 2009 року по березень 2010-го.
Цього року було представлено і три нові номінації: «Подвиг Волині» (переможець Петро Маклаков, який визволяв Луцьк у роки Другої світової війни), «У дзеркалі сцени» (Еділ Ольшевський) та «Вчинок року» (Василь Рижук, який засіяв десятки кілометрів чорнобривців обабіч доріг).
Наймолодшого переможця акції - семирічну Анну Войціховську з селища Голоби Ковельського району - глядачі вітали стоячи, дехто не міг стримати сліз. Саме тендітна Ганнуся стала переможцем у такій мужній номінації, як «Рятівник року». Дівчинка врятувала свою 6-річну подружку Іринку, яка провалилась під лід на ставку. На той момент Ані теж було 6 років. У ситуації, коли б не кожен дорослий зміг не розгубитись, 6-річна Ганнуся підсунула санки до подружки, яка борсалась у крижаній воді, і змогла її витягнути! Анна Войціховська, до речі, стала володарем і загальнонаціональної премії «Гордість країни».
«Митцем року» на цей раз визнано реставратора Холмської ікони Божої Матері Анатолія Квасюка. Кропіткій і почесній роботі з відновлення шедевра світового мистецтва реставратор віддав кілька років. З хвилюванням сприйняли глядачі і нагородження переможця в номінації « Спортсмен року». На сцену чемпіон ХХІ літніх Дефлімпійських ігор з кульової стрільби Олександр Колодій вийшов із сурдоперекладачем. «Повірте, я дуже хотів, щоб наш прапор замайорів у Китаї і все для цього зробив», - сказав Олександр під оплески.
«Крило натхнення» у номінації «Юний талант року» отримав, напевне, наймолодший письменник України Олександр Корнейко, адже хлопець доволі успішно представив на суд глядачів свій перший твір ще у 15-річному віці.
Завітала на Волинь знана в Україні уродженка нашого краю, головний редактор популярної всеукраїнської газети «День», активна громадська діячка Лариса Івшина, яка стала переможцем у номінації «Гордість Волині». У залі за нагородженням спостерігала її мама. Лариса Івшина сказала, що й досі, через 30 років життя у Києві, вона насамперед вважає себе волинянкою, а потім - українкою. Твердість і непоказний патріотизм - ось риси, які, на її думку, вирізняють волинян, їхній характер серед представників інших українських земель.
Серед інших переможців були: у номінації «Гуманна справа року» - марафон «Незрячій дитині - тактильну книгу» (керівник проекту Богдан Мойса) та Різдвяний благодійний телемарафон «Бог багатий милосердям» (архієпископ Луцький і Волинський Михаїл), у номінації «Меценат року» - директор ВКФ «Домінанта» Леонід Джулінський, у номінації «Виправдана надія» - міські голови Нововолинська та Володимира-Волинського Віктор Сапожніков і Петро Саганюк.
А звання кращого у номінації «Інформаційний лідер Волинського краю» вкотре отримала газета «Волинь-нова», яка такою стала лише за вашої, шановні читачі, активної підтримки та допомоги.
На фото Петра Кривошея: Гордість Волині і країни – семирічна Аня Войціховська.
Telegram Channel