Курси НБУ $ 41.28 € 47.91

ДІОКСИН НЕ З КУКУРУДЗИ, А З ВУЛКАНА?

Діоксин, виявлений в яйцях німецьких курей, яких годували українською кукурудзою, не може утворюватися в природних умовах, впевнені фахівці...

Діоксин, виявлений в яйцях німецьких курей, яких годували українською кукурудзою, не може утворюватися в природних умовах, впевнені фахівці.

У його появі може бути винен ісландський вулкан. За словами спеціаліста Інституту захисту рослин Людмили Бублик, найбільш токсичним є діоксин, в якому молекули хлору розташовані симетрично. Але у звичайних природних умовах такий діоксин майже не утворюється. Він зустрічається в гербіцидах, проте у мізерних кількостях. «Тому говорити про те, що застосування якихось препаратів призвело до того, що в кукурудзі утворився діоксин – це нонсенс. Діоксин у кукурудзі – це нонсенс», – підкреслила вона. Водночас науковці наголошують, що діоксин цілком може сформуватися під впливом отруйних речовин, що виділяються при виверженні вулкана.
Цими днями Україна опинилася в центрі діоксинового скандалу. Німецькі мережі супермаркетів зняли з продажу «біояйця», в яких виявили діоксин. За попередніми висновками німецького відомства із захисту прав споживачів, отруйна речовина потрапила в курячі яйця з кормом, який нібито виготовлено з української кукурудзи.
Telegram Channel