Курси НБУ $ 41.19 € 48.77

СМАЧНОГО!

ГОРОШОК «СМАКОТА» Потрібно: зелений горошок мозкових сортів, по столовій ложці оцту в кожну півлітрову банку...

ГОРОШОК «СМАКОТА»
Потрібно:
зелений горошок мозкових сортів, по столовій ложці оцту в кожну півлітрову банку.
Для маринаду (на літр води): 1,5 столової ложки цукру і стільки ж солі.
Горошок очистити від стручків, перебрати, вимити, викласти в каструлю, додати холодну воду, цукор, сіль. Довести все до кипіння і варити півгодини на слабкому вогні. Півлітрові банки вимити, простерилізувати 10-15 хвилин. Горох відкинути на друшляк, викласти в банки (не заповнювати до кінця), додати столову ложку оцту до кожної.
Маринад, в якому варився горох, процідити через марлю, довести до кипіння і залити в банки з горохом. Накрити кришками та стерилізувати у воді, що кипить, впродовж 30 хвилин. Потім вийняти їх, закатати.

ОВОЧЕВЕ АСОРТІ
Потрібно:
огірки, помідори, кабачки, цибуля, морква, петрушка, кріп, лавровий лист, перець горошком.
Для маринаду (на літр води): 1,5 столові ложки оцту, столова ложка солі і олії, півтори столової ложки цукру.
Цибулю та моркву почистити. Огірки, помідори, кабачки, петрушку, кріп, моркву, цибулю вимити. Овочі нарізати кружальцями, цибулю - кільцями. На дно простерилізованих банок викласти кріп, лавровий лист, петрушку, моркву, перець горошком. Шарами - кабачки, огірки, помідори, цибулю.
Приготувати маринад. У воду додати оцет, сіль, олію, цукор, довести до кипіння. Маринад залити в банки. Стерилізувати 20 хвилин, закатати.

ПОМІДОРИ З МЕДОМ І ЯБЛУЧНИМ СОКОМ
Потрібно:
2 кг помідорів, 500 мл яблучного соку, 100 мл меду, півстручка пекучого перцю, літр води, 50 г солі.
Помідори вимити, наколоти виделкою, скласти в банку, вкинути шматочки пекучого перцю. Розчинити у воді мед і сіль, змішати з яблучним соком. Довести розчин до кипіння, залити помідори, пропастеризувати. Закатати.

МАРИНОВАНА СПАРЖЕВА КВАСОЛЯ
Потрібно для маринаду:
літр води, дві столові ложки солі (без верху), три столові ложки цукру, 1/3 склянки 9% оцту.
Квасолю помити, відрізати з обох боків кінчики, відварити, промити. На дно стерилізованої банки покласти чорний духмяний перець, 3-4 зубчики часнику, подрібнений кріп, лавровий листок. Після цього викласти підготовлену «шпарагівку», залити її маринадом. Стерилізувати півлітрові банки 6-8 хвилин, літрові - 10.
Telegram Channel