Забрус - це кришечки сотів, якими бджоли запечатують у стільниках зрілий мед...
Забрус - це кришечки сотів, якими бджоли запечатують у стільниках зрілий мед
При запечатуванні бджоли використовують спеціальну речовину, до складу якої входять віск, прополіс та пилок. Тому забрус має лікувальні властивості. Лізоциму в забрусі в чотири рази більше, аніж в медові. Лізоцим - це фермент, природний антибіотик, він руйнує кліткові оболонки бактерій. Забрус підвищує імунітет організму і не викликає у збудників хвороб звикання до себе. Вважають, що жування забрусу позитивно впливає на організм: активізується обмін речовин, покращується кровообіг, укріплюються десна. Рекомендують жувати забрус по 1 столовій ложці чотири рази в день по 5-15 хвилин. Завдяки жуванню цієї речовини (вона нагадує мед, перемішаний з воском) організм набуває імунітету до захворювання верхніх дихальних шляхів. Ковтати забрус - не шкідливо, він хоча й не перетравлюється, але позитивно впливає на кишково-шлунковий тракт: має протизапальну та антиоксидантну дію, підвищує секреторну і моторну функцію шлунка.