Курси НБУ $ 41.19 € 48.77
КОЛИ ЯКІСТЬ ДАЄ ПРИБУТОК

Волинь-нова

КОЛИ ЯКІСТЬ ДАЄ ПРИБУТОК

Для забезпечення високої якості та безпечності продукції необхідно встановити належний її контроль...

Для забезпечення високої якості та безпечності продукції необхідно встановити належний її контроль. Таку допомогу виробнику надає випробувальний центр ДП «Волиньстандартметрологія», акредитований Національним агентством з акредитації України на технічну компетентність та незалежність відповідно до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025

Віолетта ШУЛЯТИЦЬКА, начальник випробувального центру ДП «Волиньстандартметрологія»

На сьогодні укладено більше 100 договорів з підприємствами та приватними підприємцями на проведення поточного (приймального) та періодичного контролювання продукції і продовольчої сировини. У випробувальному центрі впроваджена і діє сертифікована система управління якістю на відповідність вимогам ДСТУ ISO 9001:2009.
За розпорядженням голови обласної державної адміністрації Бориса Климчука на базі випробувального центру державного підприємства «Волинський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» створено Регіональну експертно-арбітражну лабораторію з контролю якості та безпеки харчової і сільськогосподарської продукції та сировини. Ця лабораторія проводить у визнаній Національним агентством з акредитації України галузі акредитації контролювання показників безпеки та моніторинг якості сільськогосподарської сировини і харчової продукції, яка виробляється та реалізується в області. Мета нововведення - підвищення якості та конкурентоспроможності і недопущення на споживчий ринок небезпечної продукції.
Виявлення фахівцями випробувального центру у поданих замовниками на випробування зразках продукції невідповідностей вимогам, встановленим чинними нормативними документами, дає змогу виробнику швидко відкоригувати технологічний процес, знайти причину і вчасно її усунути, уникнути втрат, не допустити на споживчий ринок нестандартну продукцію.
У випробувальному центрі протягом 2010 року було проведено дослідження майже 3 тисяч зразків продукції, з них забраковано і недопущено до реалізації виробниками - 241 зразок. Крім того, центр працював із замовниками - підприємствами харчової промисловості Волинської, Рівненської, Львівської, Тернопільської, Хмельницької областей щодо досліджень на вміст генетично-модифікованих організмів (ГМО) у харчових продуктах і продовольчій сировині. Проведено більше 1.1 тисячі досліджень, ГМО виявлено у 55 зразках, в тому числі в 19 - перевищення вмісту ГМО становило більше 0,9 відсотка. Генетично модифіковані компоненти найчастіше виявлялись у ковбасних виробах та харчових добавках. Також ГМО виявляли в такій продовольчій сировині, як насіння ріпаку та сої.
За дорученням Держспоживстандарту, в червні-липні 2010 року за кошти нашого підприємства було проведено моніторинг води питної, яка використовувалася у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. За результатами випробувань встановлено, що вода питна за перевіреними показниками (нітрати) відповідала вимогам нормативних документів.
Протягом минулого року випробувальний центр брав участь у телевізійному проекті «Знак якості», загалом перевіривши на відповідність стандартам 55 зразків харчової продукції, наданої телеканалом «Інтер». З них 27 не відповідали вимогам чинних нормативних документів.
Для задоволення потреб ширшого кола замовників, розширення переліку послуг, які надаються випробувальним центром, постійно працюємо над освоєнням нових методів випробувань, удосконаленням випробувальної бази (облаштовано та розміщено на нових площах хроматографи, проведено модернізацію газового хроматографа «Цвет-500», придбано новий компресор тощо), розширенням галузі акредитації на право проведення нових випробувань.
Варто відзначити, що на Волині, серед акредитованих лабораторій, тільки на базі випробувального центру ДП «Волиньстандартметрологія» можна провести такі дослідження, як: визначення масової частки транс-ізомерів у жирах, жиро-кислотного складу жирів, визначення підсолоджувачів та консервантів, анізидинового числа в соняшниковій олії, визначення антиціанозидів у чорниці, вмісту крохмалю у цукрі, вмісту ГМО у харчовій продукції та продовольчій сировині.
У нас працює висококваліфікований персонал, потужна акредитована випробувальна база. Звертаємося до потенційних наших замовників: настав час ретельніше ставитися до якості та безпечності продукції, яку виробляєте. Якщо у вас є необхідність контролю якості чи безпечності вашої продукції або є сумніви щодо якості продовольчої сировини, звертайтесь до нас і ми вам допоможемо.
Всіх зацікавлених осіб, підприємців, керівників підприємств, організацій, фізичних осіб запрошуємо до співпраці.
Контактний телефон: (0332) 78-45-68.

Telegram Channel