Курси НБУ $ 41.19 € 48.77
ПОРАДИ ВОЛИНСЬКОГО ОВОЧІВНИКА

Волинь-нова

ПОРАДИ ВОЛИНСЬКОГО ОВОЧІВНИКА

Про Олега Галасуна (на фото), відомого волинського овочівника, ми неодноразово розповідали на сторінках нашої газети. Він вирощує овочеві культури, з яких робить смачні соління. Сьогодні він розповідає про особливості зберігання різних овочів...

Про Олега Галасуна (на фото), відомого волинського овочівника, ми неодноразово розповідали на сторінках нашої газети. Він вирощує овочеві культури, з яких робить смачні соління. Сьогодні він розповідає про особливості зберігання різних овочів

-Насамперед, овочі, які закладають на зберігання, повинні бути здорові. Якщо вони ще на полі вражені хворобами, то надія на те, що будуть добре зберігатися, марна навіть при правильному режимі. Крім того, варто підготувати саме місце, де будуть зберігатися овочі. Стіни мають були чисті, вибілені, бажано в розчин для побілки додавати мідний купорос. Або ж покурити перед закладкою сіркою, щоб убити різні грибки, а потім провітрити. Це все доступне у домашніх умовах.
Капусті необхідна вологість 90-95 відсотків і 1 градус тепла. У принципі, вона може зберігатися біля моркви, але слід зважати, що підвищення температури призведе до загнивання. Якщо не буде високої вологості, вона сильно підсихатиме. Зберігати з коренем можна тільки в домашніх умовах. У промислових умовах зберігають у контейнерах, щоб могла вентилюватися. Капусту зберігають з одним-двома верхніми листками, які знімають при зачистці.
Для картоплі оптимальний режим зберігання - 3-5 градусів тепла. Якщо буде нижче 2 градусів, то багато крохмалю переходитиме в цукристість. Це погано, особливо для насіннєвої картоплі. Моркву в домашніх умовах найкраще пересипати вологим піском і зберігати при температурі близько 0 градусів. Треба провітрювати приміщення в холодні дні та ночі.
Telegram Channel