Господині, використавши курячі яйця, викидають шкаралупу на смітник. І даремно...
Господині, використавши курячі яйця, викидають шкаралупу на смітник. І даремно. Вона є цінним добривом, містить у собі кальцій, фосфор, магній, сірку. Використовують її замість вапна для нейтралізації кислих грунтів навесні. Не завадить використати це штучне добриво під городні та садові культури, що вирощують на піщаних грунтах. Висушену шкаралупу треба пропустити через м’ясорубку або подрібнити у ступці. Чим дрібніші часточки, тим вони ефективніші. Зберігати шкаралупу слід у паперових пакетах (у поліетиленових розкладаються залишки білка і з’являється неприємний запах). Як свідчить досвід, добриво із шкаралупи підвищує врожайність всіх ягідних культур, особливо малини. Доцільно використовувати його і для підживлення рослин, які вирощують у теплицях і парниках.