Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

СКІЛЬКИ Ж ГОДИН У ДОБІ?

СКІЛЬКИ Ж ГОДИН У ДОБІ? 1,3 мільярда років тому земний вік мав близько 540 днів (13—14 місяців, що складалися із 42 днів), а земна доба — лише 15 годин. Такого висновку дійшли китайські геологи, що займаються вивченням однієї з найдавніших рослин Землі — синьо-зелених водоростей. Вчені впевнені, що їхнє відкриття переконливо доводить: за приблизно п’ять мільярдів років, що минули з моменту народження планети Земля, вона суттєво уповільнила своє обертання.

СКІЛЬКИ Ж ГОДИН У ДОБІ?
1,3 мільярда років тому земний вік мав близько 540 днів (13—14 місяців, що складалися із 42 днів), а земна доба — лише 15 годин. Такого висновку дійшли китайські геологи, що займаються вивченням однієї з найдавніших рослин Землі — синьо-зелених водоростей. Вчені впевнені, що їхнє відкриття переконливо доводить: за приблизно п’ять мільярдів років, що минули з моменту народження планети Земля, вона суттєво уповільнила своє обертання.
ДЕ НАЙБІЛЬШЕ МІЛЬЙОНЕРІВ?
2,6 мільйона осіб, статок яких без врахування вартості житла перевищує мільйон доларів, проживають у Західній Європі. Друге місце у списку займає Північна Америка. Тут живуть 2,2 мільйона багачів, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні їх 1,8 мільйона, у Латинській Америці й на Близькому Сході — по 300 тисяч, а в Африці — тільки 100 тисяч мільйонерів. В Україні зареєстровано 326 осіб, дохід яких за 2002 рік становив понад мільйон гривень.
ХІБА ПРО СВОЮ ЛЮБОВ ТРЕБА ВСІМ РОЗКАЗУВАТИ?
Підмічено, що чоловіки набагато охочіше повідомляють про свої сексуальні контакти. Наприклад, британці зізнаються, що мають протягом життя в середньому 13 сексуальних партнерок. А ось британки згадують лише про 9 зрад у ліжку.
ТУАЛЕТНА ВИСТАВКА
У канадській столиці готується виставка туалетних екскрементів. На стінах експонуватимуться абстрактні фотознімки, зроблені у вбиральнях майстрами оригінального “жанру” з Канади, Америки, Австрії, Бельгії і Франції.
ДИВНЕ ПОДРУЖЖЯ
У Великобританії живе найдивніше і найщасливіше подружжя у світі. Дружина — Деббі Харіс (зріст 180 см) — у минулому чоловік, який змінив стать. Глава подружжя — Роберт Гіллібранд (зріст 105 см) — провідний каскадер шоу карликів. Вони познайомились п’ять років тому на вулиці Манчестера і так сподобались одне одному, що з того часу не розлучаються.
Роберт був присутнім навіть на завершальній операції, яка змінила стать “дружині”. Проте пара не може офіційно зареєструватися: у Великобританії це юридично не дозволяється. І все ж нещодавно весілля Роберта і Деббі відбулося у місцевому барі, де жених цілував наречену, ставши для зручностей на стілець.
’ШПАЛЕРНА’ ДИСКРИМІНАЦІЯ
На вітрині одного з лондонських магазинів, який торгує шпалерами, з’явилося оголошення: “Чоловікам дозволяється робити покупки лише при наявності письмової згоди дружини”. Річ у тому, що чоловіки часто повертають шпалери, які не подобаються дружинам. Ось така “шпалерна” дискримінація.
Telegram Channel