14 осіб, які брали участь у весільному застіллі в одному з ресторанів поблизу Луцька, потрапили до обласної інфекційної лікарні. Лабораторні дослідження підтвердили підозру фахівців про черговий спалах сальмонельозу...
14 осіб, які брали участь у весільному застіллі в одному з ресторанів поблизу Луцька, потрапили до обласної інфекційної лікарні. Лабораторні дослідження підтвердили підозру фахівців про черговий спалах сальмонельозу
Галина СВІТЛІКОВСЬКА
Головною причиною прикрого фіналу весільного свята спеціалісти санепідслужби вважають традицію влаштовувати застілля з величезною кількістю наїдків, коли меню закладів громадського харчування доповнюють стравами домашнього приготування. В результаті важко знайти джерело поширення збудника хвороби. Ось і цього разу, як розповіла заступник начальника головного управління санепідслужби в області Лариса Дутківська, замовники не обмежилися ресторанними наїдками, а привезли м’ясні, кондитерські вироби власного приготування. У м’ясному асорті й було виявлено бактерію сальмонели. До розслідування приєдналися і спеціалісти ветеринарної медицини, в чиї обов’язки тепер входить контроль за якістю продуктів. За словами начальника Луцького міського управління санепідслужби Івана Ульчака, дослідження змивів у кухні ресторану, перевірка, проведена у закладі, не дають підстав звинувачувати його працівників у недотриманні вимог безпеки харчування. На весілля було запрошено понад 80 гостей. До медиків за допомогою почали звертатися через кілька днів, пересвідчившись, що самолікування результатів не дає. Серед потерпілих — двоє дітей. На щастя, важких хворих не було, стан пацієнтів тривоги не викликає, справа йде до повного одужання