Луцький міський голова Микола Романюк під час візиту на ТзОВ «Торговий дім «Луцька кондитерська фабрика» ознайомився із технологічним процесом та виробничими потужностями «солодкого» підприємства...
Луцький міський голова Микола Романюк під час візиту на ТзОВ «Торговий дім «Луцька кондитерська фабрика» ознайомився із технологічним процесом та виробничими потужностями «солодкого» підприємства
Євгенія СОМОВА
Понад 250 найменувань продукції виготовляється на фабриці. Це й улюблені багатьма цукерки «Стріла», «Пташине молоко», «Ріпка», «Чорнослив у шоколаді», і подарункові «Луцькі фірмові» та «Луцькі», а також карамель, печиво, у широкому асортименті — торти. Щороку впроваджується у виробництво й 3 — 4 види нових. Фішкою фабрики завжди було і є використання у виробництві солодощів натуральних продуктів. Залежно від сезону й попиту на підприємстві щодня виробляється від 600 до 700 кілограмів солодощів (у час «пік» — тонна і більше). Левова частка тортів реалізовується на Волині через систему супермаркетів. А ось цукерки йдуть у Рівненську, Житомирську, Львівську області та навіть у країни СНД. Слід зазначити, що фабрика, яка донедавна була банкрутом, зуміла відновити виробництво, подолати фінансові труднощі. Зараз на підприємстві трудяться 80 працівників, у сезон їх кількість зростає до 150. Фабрика постійно розширює географію поставок, оновлює виробничі потужності. Зокрема, тут встановлено печі, де випікають коржі для тортів одного з найвідоміших у світі чеського виробника. Планують втілити у життя й проект із замороження кондитерських виробів, щоб можна було реалізовувати їх у віддалені області. — У 2012 році вдалося забезпечити ріст виробництва продукції на 36 відсотків порівнянно з попереднім роком, — сказав у розмові директор підприємства Олександр Ляцевич. — На цей рік запланували 40-відсотковий приріст.