Чимало волинських м’ясопереробних підприємств використовують для виробництва ковбас переважно імпортну сировину, яка є відходами, стверджує начальник головного управління ветеринарної медицини у Волинській області Богдан Лозинський...
Чимало волинських м’ясопереробних підприємств використовують для виробництва ковбас переважно імпортну сировину, яка є відходами, стверджує начальник головного управління ветеринарної медицини у Волинській області Богдан Лозинський
Сергій НАУМУК
Йдеться переважно не про туші чи напівтуші тварин, а про низькосортний сировий матеріал: сало з шкірками та курячий фарш. Серед «передовиків» — фірми з Луцького району «М’ясопродукт» (80 відсотків імпортної сировини), «Віо Захід» (майже 70 відсотків), ковбасний цех «Агропродукт» із Рожищенського району (понад 50 відсотків), цех приватного підприємця Герасимчука з Ковеля (понад 50 відсотків). Інші «умільці» взагалі начиняють окремі види ковбас сирівцем нетваринного походження, якого може бути до 100 (!) відсотків. Чого ж тоді дивуватися, що від деякої «Лікарської» чи «Молочної» ковбаси коти й собаки вернуть носа?