Курси НБУ $ 41.18 € 48.66

А ЩЕ ЇХ МОЖНА… СОЛИТИ?

Сьогодні, коли довкола стільки квіткових крамниць, а запашну продукцію постачають ледь не з усіх куточків планети, цей спосіб зберігання квітів, либонь, уже не актуальний...

Сьогодні, коли довкола стільки квіткових крамниць, а запашну продукцію постачають ледь не з усіх куточків планети, цей спосіб зберігання квітів, либонь, уже не актуальний. Та все ж видається нам цікавим, адже не всі мають доступ до квіткових прилавків, та й до експерименту спонукає. А передав його нащадкам старенький дідусь–садівник, який вирощував квіти ще «за царських часів»

Отож, для «засолювання» підходять будь–які квіти, які особливо любите і якими захочете порадувати рідних, скажімо, на Новий рік: троянди, ромашки, тюльпани, жоржини. Але мають вони бути щойно зрізаними і в стадії м’якого бутона. Знадобиться великозерниста кам’яна сіль, яку треба продезінфікувати, прожаривши її на сковороді чи деку в духовці. Сіль має охолонути. А тим часом треба підібрати картонну коробку із кришкою за розміром квітів. На дно коробки насипати сіль шаром в один сантиметр, акуратно укласти квіти і зверху засипати їх сіллю, щоб вона повністю покрила рослини. Коробку закрити, упакувати в поліетиленовий пакет, щоб уникнути проникнення вологи, і перенести у прохолодне приміщення: на балкон, у льох чи комору. Напередодні свята дістати «засолені» квіти, промити під душем із слабким тиском і занурити повністю у воду на дві години. Потім акуратно струсити від вологи, поставити у вазу — і сюрприз готовий!
P. S. Чесно зізнаюся: ведуча рубрики власноруч такого експерименту ще не проводила, повірила, як мовиться, на слово. Тож буду вдячна, якщо хтось із читачів спробує «засолити» квіти і про наслідки розповість на сторінках «Квіткової підкови».
Telegram Channel