Чудової літньої днини так хочеться побалувати себе і рідних чимось солоденьким. Але у спеку тупцяти біля духовки, погодьтеся, непереливки. Тому пропоную вам рецепт особливого смаколика, який і теплового удару не зазнає, і всі вітаміни збереже...
Чудової літньої днини так хочеться побалувати себе і рідних чимось солоденьким. Але у спеку тупцяти біля духовки, погодьтеся, непереливки. Тому пропоную вам рецепт особливого смаколика, який і теплового удару не зазнає, і всі вітаміни збереже...
Потрібно: 150 г бісквітного печива, 125 г вершкового масла, 300 г домашнього сиру, 150 г йогурту, 100 г вершків, 2 ст. ложки лимонного соку, пачка желатину, 50 г цукру (ласунам можна і 100 г), ванілін, пачка вишневого (малинового, персикового) желе, свіжі вишні (малина, персики). Спочатку печиво подрібнюємо в блендері. Тоді розтоплюємо масло і змішуємо його з печивом. Беремо круглу форму (діаметром 26 см), застеляємо її папером для випічки та викладаємо приготовлену суміш. Розрівнюємо її і злегка притискаємо долонями. Ставимо в холодильник на 30–40 хвилин. Тим часом замочуємо желатин у 100 г вершків, даємо йому набухнути. Через 20–30 хвилин ставимо на водяну баню і помішуємо, доки він не розтане повністю. Але ні в якому разі не кип’ятимо. Поки суміш холоне, робимо крем для торта. Сир змішуємо з йогуртом, цукром, лимонним соком та ваніліном. Відтак додаємо розчинений желатин. Викладаємо готовий крем на корж у формі, розрівнюємо і ставимо на 2 години в холодильник, аби застиг. Після того викладаємо вишні (малину, порізані персики) та заливаємо їх ледь теплим готовим вишневим (малиновим, персиковим) желе з пачки. Ставимо торт у холодильник до повного застигання.