Саме стільки «другого хліба» з’їдають за рік пацієнти стаціонарів лікувальних закладів області. Про те, щоб у меню хворих були пюре і салати, традиційно дбає вся громада...
Саме стільки «другого хліба» з’їдають за рік пацієнти стаціонарів лікувальних закладів області. Про те, щоб у меню хворих були пюре і салати, традиційно дбає вся громада
Галина СВІТЛІКОВСЬКА
Як відомо, на харчування одного пацієнта лікарні з бюджетів виділяють в середньому 3 — 4 гривні на день. Тож без підтримки селян обійтися дуже складно. Уже стало традицією в районах на благодійній основі заготовляти картоплю та інші овочі від населення, сільгосппідприємств, фермерських господарств. Нещодавно перший заступник голови обласної ради Юрій Лобач провів робочу нараду з головними лікарями медичних закладів, щоб визначитись із районами–шефами, які будуть закріплені за кожною конкретною установою. Зокрема, для обласної клінічної лікарні, яка потребує понад 100 тонн картоплі на рік, її заготовлятимуть у Ковельському, Луцькому, Любешівському, Маневицькому, Ківерцівському та Камінь–Каширському районах. В онкологічний диспансер 35 тонн картоплі та овочі мають доставити з Ратнівського та Рожищенського районів, в обласну дитячу лікарню — з Горохівського та Камінь–Каширського, Луцьку міську лікарню забезпечить Локачинський район. Влада обіцяє контролювати процес заготівлі, щоб жоден лікувальний заклад не залишився без картоплі й овочів. Але все залежить від доброї волі й розуміння членів громади.