Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

СЛЬОЗИ ОЧИЩАЮТЬ ОРГАНІЗМ

Виявляється, плакати корисно. Вчені, дослідивши хімічний склад сліз, зробили висновок, що емоційні сльози виводять з організму токсичні речовини, які утворюються в результаті стресу...


Виявляється, плакати корисно. Вчені, дослідивши хімічний склад сліз, зробили висновок, що емоційні сльози виводять з організму токсичні речовини, які утворюються в результаті стресу.
А ось невиплакані сльози є причиною багатьох захворювань. Не випадково люди, які ніколи не плачуть, хворіють частіше. Тому не соромтеся і плачте на здоров’я.

СУП НЕ ЗАВЖДИ БУВ ПЕРШОЮ СТРАВОЮ
Перший відомий сучасним історикам суп зварили із свинини спартанці приблизно в ІІІ столітті до нашої ери. Суп швидко завоював популярність у багатьох країнах, але він досить довго вважався їжею, котру споживали у походах.
Лише після відкриття Америки, коли в суп потрапили, крім м’яса, кабачки, помідори, квасоля, картопля, його почали споживати в будинках багачів.
У XVIII столітті суп вже подавали в ресторанах та на офіційних прийомах.

ЧИ ЛЮБЛЯТЬ ЩУКИ ШАМПАНСЬКЕ?
Троє польських аквалангістів можуть потрапити за грати. Добре хильнувши горілки, вони вирішили напоїти шампанським... щуку.
Щука була напівздохлою й вони вирішили таким методом її трішки оживити. Фотографія знущання над щукою потрапила в місцеві газети й справою зайнялась рибоохорона та поліція.
Тепер аквалангістів можуть звинуватити в жорстокому поводженні із тваринами.

ПАМ’ЯТНИК МЕТЕЛИКУ
В австралійському штаті Квінсленд є єдиний у світі пам’ятник метелику.
В середині ХІХ століття в Австралію переїхала мексиканська сім’я, яка посадила біля свого будинку кактус-опунцію. Колюча рослина почала швидко розмножуватися, й через десять років вже займала площу в чотири мільйони гектарів.
Зупинити згубну для сільського господарства рослину допомогло ввезення із Америки кактусової вогнівки — метелика, гусінь якого їсть опунцію. Незабаром вдячні фермери збудували пам’ятник рятівникові своїх полів і пасовищ.
Telegram Channel