Курси НБУ $ 41.18 € 48.66
ЇЇ ТОРТИ ТА ІГРАШКИ ДИВУЮТЬ УСЮ РОДИНУ

Волинь-нова

ЇЇ ТОРТИ ТА ІГРАШКИ ДИВУЮТЬ УСЮ РОДИНУ

У декретній відпустці в Юлі Шуляр (на фото), окрім донечки, народилося ще одне захоплення — пошиття еко-іграшок...

У декретній відпустці в Юлі Шуляр (на фото), окрім донечки, народилося ще одне захоплення — пошиття еко-іграшок. А ще в цей прекрасний період молода мама досконало опанувала техніку випічки та її оздоби

Любов до випікання різних солодких смаколиків Юлі разом із меншою сестричкою ще з дитинства прищепила ненька, Любов Василівна, яка відкрила своїм дівчаткам усі таємниці цієї справи.
— Десь із класу 5 я вже сама почала пекти торти, — розповідає майстриня. — Спочатку строго дотримувалася всіх маминих настанов, а потім почала експериментувати. Так потроху і вдосконалювала свої кулінарні здібності. А коли пішла в декрет — вирішила навчитися працювати з цукровою мастикою та оригінально прикрашати випічку.
На перших порах пекла торти для своїх рідних, а вже з часом почала приймати замовлення.
— Діткам я оформлюю торт, послуговуючись їхніми улюбленими мультфільмами, дорослим — підбираю тематично. А коли в мого клієнта є якісь конкретні побажання, то по максимуму намагаюся зробити все так, як він хоче. Наприклад, моя донечка на день народження захотіла торт із принцесою, показала з якою саме і я приступила до роботи. Часто дітвора замовляє свого улюбленого Лунтіка, хлопці — «тачки», а оце навіть танка довелося «конструювати». Є в моєму асортименті й оформлення з різними квітами. Це — для старших замовниць, для чоловіків роблю мішки з грошима або автомобілі їхньої мрії.
Цієї осені Юля видавала заміж свою молодшу сестричку Катю. Вирішила, що обов’язково має спекти ексклюзивний коровай. Знаючи, в якій кольоровій гамі має бути витримане весілля, майстриня з мастики весь тиждень творила вишукані троянди і кали. Кожну пелюстку робила за спеціальною технологією: виліплювала, потім розмальовувала, чекала, поки висохне, й так із кожною квіткою.
— У цій справі необхідно бути наполегливим і терпеливим, адже тут не поспішиш. А головне — потрібно отримувати задоволення від того, що ти робиш. Наприклад, я дуже люблю виліплювати якісь дрібні деталі, додавати їм особливого шарму та оригінальності. Повторюватися — не в моїх правилах. Мені подобається постійно пізнавати щось нове, удосконалювати свої вміння.
А декілька років тому Юля в інтернеті натрапила на техніку пошиття еко–іграшок і вирішила й собі спробувати. Тепер донечка — її перший клієнт. Адже саме для неї здебільшого і шиє незвичайних зайців та котиків.
— На початках я використовувала натуральні тканини, які знаходила у себе вдома. А коли вже добре опанувала цю техніку, купую їх у магазині, адже там вибір хороший, можна пофантазувати і щось оригінальне скомбінувати, — розповідає майстриня про ще одне своє захоплення. — Здебільшого дарую свої іграшки. Вони для мене стають як рідні, і кожна по-своєму гарна, тому продавати їх зовсім не хочеться. Та й поки що не дуже цінується у нас іграшка, яка повністю створена руками людини.
Тепер для рідних і друзів у Юлі є свої ексклюзивні подарунки, які з величезним задоволенням приймають винуватці свята.

«ЖІНОЧІ ПРИМХИ» ВІД ЮЛІЇ ШУЛЯР
Потрібно: яйце, півсклянки сметани, стільки ж цукру та борошна, половину чайної ложки соди, погашеної оцтом, або розпушувача до тіста.
Це порція для одного коржа. Таких необхідно три. Це дуже важливий нюанс, щоб замішувати кожен корж окремо в чистій посудині.
До першого додаємо ще півсклянки подрібнених горіхів, до другого — стільки ж маку, до третього — 3 ст. ложки какао (темного). Можна робити ще й четвертий корж із додаванням ізюму, це вже як хто любить.
Яйце збити з цукром до білої піни, додати сметану та один із названих інгредієнтів (горіхи, мак або какао). Какао ще додатково просійте через ситце, щоб не було грудочок. Потім потрібно погасити соду і влити в тісто. Далі додаємо просіяне борошно. Знову все добре збиваємо. Тісто має бути приблизно таке, як на оладки. Виливаємо його в змащену маслом та посипану борошном форму й випікаємо при 180 градусах (все залежить від духовки) протягом 20 хв.
Поки цей корж печеться, ми замішуємо наступний і так далі.
Крем: півкілограма масла кімнатної температури, банка згущеного молока (не вареного, білого). Усе збиваємо міксером. Масло повинне стати білим та пухнастим, ніби повітряним. Перемазуємо кремом коржі, а також можна повністю змастити таким кремом торт.
Він має постояти в холодильнику хоча б ніч, тоді буде ще смачнішим.
Telegram Channel