А хто хоче задобрити господаря нового 2014-го, той має відмовитися від фаршированих курочок, індичок та качечок, усіляких рибних делікатесів у новорічну ніч, щоб увесь наступний рік вороний служив вам вірою і правдою, і приготувати йому страви з овочів та фруктів. Почніть, звісно ж, з салату у вигляді підкови!..
А хто хоче задобрити господаря нового 2014-го, той має відмовитися від фаршированих курочок, індичок та качечок, усіляких рибних делікатесів у новорічну ніч, щоб увесь наступний рік вороний служив вам вірою і правдою, і приготувати йому страви з овочів та фруктів. Почніть, звісно ж, з салату у вигляді підкови!
САЛАТ «ПІДКОВА» Потрібно: 3 сирі морквини, 0,5 скл. родзинок без кісточок, 200 г твердого сиру, 3 зубці часнику, 0,5 скл. подрібнених волоських горіхів, 2 варені невеликі бурячки, пачка майонезу. Викладаємо на блюдо у вигляді підкови, після кожного шару роблячи сіточку з майонезу: 1. Натерту на дрібній тертці моркву, змішану з родзинками. 2. Натертий на дрібній тертці твердий сир, змішаний із потовченим часником.
3. Потерті на дрібну тертку буряки, змішані з підсмаженими й посіченими горіхами. Прикрасити гілочками петрушки і родзинками. Дати постояти 2–3 години. Варто приготувати й не менш як дві страви з овочів. Це може бути картопля чи перець, фаршировані овочами. Але сподіваємося, що вам сподобається і наша...
КАРТОПЛЯ ПІД СИРОМ Потрібно: на 5 картоплин — 200 г твердого сиру, спеції (до картоплі чи шашлику), 0,5 пачки майонезу. Приготування: картоплю помити, почистити, нарізати кружальцями завтовшки до 5 мм. Невелике деко або сковорідку полити олією, викласти картоплю у вигляді черепиці, зверху теж скропити олією, посипати спеціями, на кожну покласти по 1 ст. ложці тертого твердого сиру і покрити тоненькою сіточкою майонезу. Пекти близько 30 хв. Пропонуємо доповнити страву грибами, які, попередньо обсмаживши, треба викласти на картоплю. Перед вживанням посипати подрібненою петрушкою! Не обійтись новорічної ночі і без головного інгредієнта в раціоні Коня — вівса. Це зовсім не означає, що подавати на стіл треба нудну вівсяну кашу. Як варіант — вівсяне печиво, але особливе — з яблуками! Адже коні люблять не тільки овочі, а й фрукти...
«ВІВСЯНЕ ПЕЧИВО З ЯБЛУКАМИ» Потрібно: 1 скл. борошна, 0,5 скл. вівсяних пластівців, 150 г цукру, 125 г маргарину, 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка порошку до печива, 0,5 ч. ложки кориці, 5 соковитих яблук. Приготування: 1. Борошно просіяти, додати порошок до печива, маргарин і розтерти все руками. Всипати вівсяні пластівці, цукор, сіль, корицю. 2. Яблука обібрати, нарізати кубиками, додати до маси і перемішувати доти, доки не пустять сік. 3. Формувати печиво руками, змоченими у воді, і викладати на деко, вистелене папером. Готове печиво посипати цукровою пудрою.