Курси НБУ $ 39.23 € 42.44

ОБНОВИЛИСЬ СТОЛІТНІ ІКОНИ

У ці дні чимало мешканців села Топилище Іваничівського району та всієї округи провідало Марію та Анатолія Бараносів. А йдуть вони сюди, щоб побачити диво, яке сталося у їхній оселі – тут обновилися ікони Спасителя і Божої Матері...

У ці дні чимало мешканців села Топилище Іваничівського району та всієї округи провідало Марію та Анатолія Бараносів. А йдуть вони сюди, щоб побачити диво, яке сталося у їхній оселі – тут обновилися ікони Спасителя і Божої Матері.
Дісталися ці сімейні реліквії господарці у спадок ще від її бабусі. Хоч достеменно не відома історія походження ікон, але, за переказами старенької, їх нібито придбали у Почаєві більш як 100 років тому. Із часом ікони потемніли, лики святих зблякли. Жінка навіть хотіла замінити їх на нові. Але минулого понеділка вона побачила, що ікона Божої Матері ніби засяяла, стало чітким її зображення. Почала оновлюватися і друга ікона.
Настоятель місцевого Свято-Михайлівського храму протоієрей Сергій Романюк підтвердив, що якихось пошкоджень ікони не було. Їх оновлення він пояснив Божим знаменням, знаком до покаяння. Завтра священики планують перенести оновлені ікони до храму і відправити службу Божу.
До речі, це четвертий у районі випадок оновлення ікон за останні роки.
В’ячеслав СТРИЙ.
Telegram Channel