Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ХТО ЇСТЬ МОЮ КВАСОЛЮ?

Минулого року непогано вродила квасоля. Думала, буду мати до весни, ще й на продаж вистачить. Але вже перед новим роком помітила, що завелися в ній жучки, схожі на довгоносика...

Минулого року непогано вродила квасоля. Думала, буду мати до весни, ще й на продаж вистачить. Але вже перед новим роком помітила, що завелися в ній жучки, схожі на довгоносика. Виїдають середину, псують квасолю. Як боротися з ними?
Ірина СТЬОЛЬНА.
м.Луцьк.

— Завдає шкоди врожаю довгоносий зерноїд, дуже вже живуча істота. Боротися з нею потрібно ще тоді, коли квасоля росте на грядці — обробити посіви отрутохІмікатами: інтавір, моспілан, конфідор. Тоді самка жука не відклала б яйця у боби. Але якщо цього не зробили і зернівка вже з’явилася у зимових запасах, переберіть квасолю і зберігайте при мінусовій температурі.
Застосовують і такий метод. Квасолю у марлевому мішечку занурюють у гарячу воду і тримають п’ять-сім хвилин. Потім сушать і зберігають на морозі. Можна прогріти її і в духовці протягом 7—10 хвилин. Але в жодному разі не слід залишати заражені боби на насіння, бо багато з них не дадуть сходів, оскільки личинка виїдає зародок.
Telegram Channel