Курси НБУ $ 39.23 € 42.44

СМАЧНО І В БУДЕНЬ, І В СВЯТО

Чимало господинь пропонують нам свої “фірмові” кулінарні рецепти. Сьогодні друкуємо, на наш погляд, найцікавіші і найпрактичніші з них...

Чимало господинь пропонують нам свої “фірмові” кулінарні рецепти. Сьогодні друкуємо, на наш погляд, найцікавіші і найпрактичніші з них. Їх надіслали лучанки Оксана Гаврилюк і Світлана Гунько. Чекаємо куховарських секретів. Найоригінальніші будуть опубліковані в добірці.

Вареники з капустою і грибами
Приготувати тісто. Начинка: 0,5 кг квашеної капусти, 2—3 сушених гриби, цибулина, 4 столові ложки олії, сіль, перець.
Гриби помити, залити літньою водою, залишити на годину. Посолити, додати кілька горошин перцю і відварити. Відцідити та посікти. Капусту помити, відтиснути і дрібно посікти. Вимішати з відвареними грибами. Цибулю почистити, дрібно посікти і підсмажити на половині олії. Все ретельно вимішати і знову смажити на олії, посолити і поперчити. Готовою начинкою наповнювати вареники.
Рибні котлети
Кілограм путасу, три яйця, три великих цибулини, четвертина батона, сіль, перець.
Почистити рибу, замочити на 20 хвилин у молоці, пропустити через м’ясорубку, додати яйця, розмочений батон, сіль, перець. Сформувати котлети і смажити.
Картопля запечена
Шість-вісім картоплин почистити, розрізати навпіл, чайною ложкою вибрати серединку, посолити, крапнути трохи олії і нафарширувати сумішшю із дрібно посічених грибів, обсмаженої цибулі та сметани. Зверху покласти плястерку плавленого сиру і поставити у духовку.
Салат з серця
Свиняче чи теляче серце відварити, нарізати соломкою. Підсмажити подрібнену цибулю. Усе змішати, заправити майонезом і подрібненим часником. Можна додати ароматний перець і сіль за смаком.
Паштет з квасолі
Квасолю відварити, пропустити через м’ясорубку, додати спасеровану цибулю, олію, сіль, перець, оцет. Викласти на тарілку і охолодити.
Telegram Channel