Курси НБУ $ 41.18 € 48.66

ЯБЛУЧНО-ГАРБУЗОВИЙ ШТРУДЕЛЬ

Весна врешті-решт щиро і тепло нам посміхнулася. І ми пропонуємо посміхнутися їй у відповідь, приготувавши дуже смачний і дуже актуальний у цей ще не щедрий на вітаміни час десерт...

Весна врешті-решт щиро і тепло нам посміхнулася. І ми пропонуємо посміхнутися їй у відповідь, приготувавши дуже смачний і дуже актуальний у цей ще не щедрий на вітаміни час десерт...

Для тіста: 250 г борошна, 1/3 ч. л. солі, 50 мл олії, 125 мл води. Для начинки: 600 г яблук, 300 г гарбуза, 150 г цукру, 1 ч. л. кориці, 1/2 лимона, 100 г волоських горіхів + 50 г сухарів, 100 г вершкового масла, цукор–пудра для посипання.
Приготування
Просіяти борошно, додати сіль, олію, воду, замісити еластичне тісто. Добре вимісити (до 10 хв), змастити олією та загорнути в кульок. Залишити на 40 хв відпочивати.
Яблука та гарбуз почистити й порізати дрібними кубиками. Скропити лимонним соком, додати цукор, корицю, горіхи.
На столі розкачати тісто якнайтонше, перекласти його на чистий рушник та руками ще добре розтягнути, але обережно, щоб не порвати. Середину тіста змастити вершковим маслом та щедро посипати сухарями, викласти начинку, відступивши 12–15 см з одного боку, згорнути за допомогою рушника, так щоб «вільний» кінець тіста накрив рулет зверху. Змастити маслом, перенести на форму для випікання, вистелену пергаментом.
Пекти 40–45 хв при 180оС, двічі під час випікання змащуючи маслом. Гарячий штрудель посипати цукром–пудрою, подавати теплим.
Хай буде смачно!
Telegram Channel