Курси НБУ $ 41.50 € 46.45
РИБА, ТУШКОВАНА З ГРИБАМИ

Волинь-нова

РИБА, ТУШКОВАНА З ГРИБАМИ

Черговий робочий тиждень позаду, а отже, з думкою про себе, коханих, відмовляємося від традиційного швидкого сніданку — кави та бутерброда — і готуємо те, що смакувало ще нашим дідусям та бабусям, щоправда, в дещо осучасненому варіанті...

Черговий робочий тиждень позаду, а отже, з думкою про себе, коханих, відмовляємося від традиційного швидкого сніданку — кави та бутерброда — і готуємо те, що смакувало ще нашим дідусям та бабусям, щоправда, в дещо осучасненому варіанті

Потрібно: 1 кг хека (можна філе будь–якої замороженої риби), 1 скл. сухих грибів (можна взяти й свіжі шампіньйони), 0,5 скл. борошна, 150 г олії, 2 великі цибулини, 2 великі морквини, 2—3 лаврові листки, дрібка чорного меленого перцю, 1 ст. ложка цукру, 0,5 ст. ложки солі, 150 г томатного соусу, 200 г води.
Приготування: сухі гриби залити окропом, щоб вони розпарилися. Рибу почистити, вимити, обсушити. Нарізати шматками завтовшки 1,5—2 см, обкачати в борошні й обсмажити на олії. Цибулю та моркву почистити, цибулю порізати півкільцями, моркву натерти на тертці з великими отворами. Розпарені гриби розрізати навпіл, великі — на чотири частини. На дно влити трохи олії, викласти трохи цибулі та моркви, відтак — частину риби та грибів. Шари повторити. Зверху мають бути морква та цибуля. Посипати все перцем, цукром, посолити, додати лаврові листки. Томатний соус розвести теплою водою і залити рибу, каструлю накрити кришкою. Тушкувати на маленькому вогні 15—20 хвилин. Подавати можна як холодною, так і гарячою.
Хай буде смачно!
Telegram Channel