Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

КОНФЛІКТ МІЖ СИЛОВИКАМИ НА КОРДОНІ

Група любомльських міліціонерів, згідно з наказом начальника райвідділу внутрішніх справ майора міліції Миколи Дубія, відбула до Ягодина на відпрацювання примитної території...

Група любомльських міліціонерів, згідно з наказом начальника райвідділу внутрішніх справ майора міліції Миколи Дубія, відбула до Ягодина на відпрацювання примитної території. Очолював групу начальник відділення державної служби по боротьбі з економічними злочинами Валерій Сільчук. Недовго правоохоронці перевіряли автомашини, які прямували з-за кордону після митного огляду, оскільки до них під’їхав начальник відділення прикордонного контролю “Ягодин-автостанція” Андрій Карпов і зажадав покинути територію (надто не сподобалася йому прискіплива перевірка транспортних засобів “чужаками”). У відповідь міліціонери сказали, що вони виконують розпорядження свого керівництва. Тоді пан Карпов, брутально вилаявшись на адресу “ментів”, відбув до своїх. А через якийсь час повернувся з озброєними прикордонниками. В ультимативній формі страж кордону наказав покинути Ягодин, інакше, мовляв, він дасть наказ застосувати зброю... У відповідь майор міліції Валерій Сільчук оголив свій табельний пістолет і повідомив, що теж застосує зброю, — його колеги мають повний комплект озброєння. А підкоряться вони лише наказу свого керівництва. Невідомо, чим скінчився б конфлікт, якби на місце не прибули старші начальники.
Того ж дня про інцидент біля кордону було поінформовано Міністерство внутрішніх справ і Прикордонну службу України. Обидва столичні відомства поки що мовчать. Певно, не можуть визначитися, кому присудити “пальму переможця”. А подія тим часом обростає чутками. Бо ж конфлікт представників двох силових структур відбувався на очах водіїв, пасажирів автомашин, яких завжди вистачає у примитній зоні.
Олександр ХОМЕНЧУК.
Telegram Channel