Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ЗОЛОТІ ЗЕРНА ТАЛАНТІВ

Дарували луцьким глядачам аматори Рожищенського району

Дарували луцьким глядачам аматори Рожищенського району
Творчий звіт аматорів сцени Рожищенського району відбувся у Луцьку в день 60-річчя визволення Рожищ від німецько-фашистських загарбників. З цією знаменною подією рожищенців привітав заступник голови облдержадміністрації Степан Родич. Він побажав їм успіхів у праці і творчості. Добре слово мовив на адресу рожищенців заступник голови обласної ради Василь Струк. А голова райдержадміністрації Володимир Войтович у своєму виступі зазначив, що напередодні концерту в Рожищі вшанували героїв, поклали вінки і квіти до пам’ятників полеглим воїнам, учасникам визвольних змагань. Він подякував людям за добру працю, за їх любов до пісні, музики, художнього слова. Вітав аматорів сцени, дякував лучанам, що прийшли розділити радість свята, голова районної ради Дмитро Сендецький.
Пролог концерту аматорів сцени з Рожищ був емоційним, хвилюючим. Багатьом присутнім у залі він нагадав грізний час, коли на війну проводжали матері синів, діти — батьків, наречені — коханих. Провели та не дочекалися їх повернення з воєнних доріг. Славили полеглих учасники хору ветеранів війни та праці з Рожищ, артисти самодіяльного театру, учасники гуртка художнього слова районного дому “Просвіта”. Тим, хто відстояв наш сьогоднішній мирний день, було присвячене художнє слово Лесі Вінярської, дипломанта Всеукраїнського конкурсу читців.
Концерт-звіт рожищенців був багатим на різні жанри. Виступали оркестр народних інструментів разом з родинним тріо Добровольських у складі Тетяни, Світлани та Валентини, духовий оркестр, чоловіча вокальна група з села Доросині, зооветтехнікуму та гурт хлопчиків “Рожищенські козачата”. На концерті відзначилася Юлія Савочкіна. Вона керівник і чоловічої вокальної групи сільських голів та державних службовців, і вокальної жіночої групи районного дому “Просвіта”, і співала в дуеті з Лідією Семенюк, а також чарувала слухачів як солістка.
До речі, на цьому концерті чи не найбільше, порівняно з іншими, було дуетів, солістів. Воістину золотим можна назвати голос Ірини Полякової — володарки Всеукраїнського фестивалю “Золоте зернятко”. Юна співачка має чудовий народний голос.
Не можна уявити виступу рожищенців без ансамблю народної музики “Байда” Будинку дитячої творчості. Оригінальним був виступ народної хорової капели працівників культури, з якою працює чудовий фахівець із Луцька Інна Тузова. Свої пісні дарували лучанам ветерани праці клубу “Надвечір’я”, вокальна група районного дому “Просвіта”. Дуже тепло приймали глядачі юних танцюристів із студії бального танцю.
А коли полинули в зал народні мелодії, лучани бурхливими оплесками зустрічали фольклорні колективи з сіл Топільно, Залісці, Тристень, Кременець, Навіз, Підгірне. Вони відтворили на сцені фрагмент обряду “Колодка”. Це було справді барвисте, чаруюче, хвилююче і натхненне народне мистецтво, яке свідчило, що нашому роду не було і ніколи не буде переводу.
Завершився концерт фінальною піснею, музику і слова якої написала молода лучанка Марія Мядюта “Незалежна Україна”, яку виконали всі учасники.
За традицією аматорам сцени винесли корзини квітів від обласної та районної влад.
У фойє театру лучани мали приємність ознайомитися з творами народних умільців, виставкою художніх полотен рожищенських майстрів пензля.
Ольга ЗАРІЧАНСЬКА.
Telegram Channel