Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

ЯК ЗАПОЧАТКУВАТИ ВЛАСНУ СПРАВУ?

Практично кожен третій молодий волинянин, який звернувся до районних центрів зайнятості, не був працевлаштований...

Практично кожен третій молодий волинянин, який звернувся до районних центрів зайнятості, не був працевлаштований. Але це далеко не повна інформація. Адже, як відомо, чимало сільської молоді не звертається до цих служб, оскільки не сподівається, що їй там допоможуть. Та ж, яка залишається в селі, не маючи перспективи одержати роботу, нерідко виїжджає у місто чи за кордон, а, буває, що й від безвиході спивається.
Торік служби зайнятості зареєстрували найбільше безробітних юнаків і дівчат в Горохівському, Ківерцівському, Рожищенському та Шацькому районах. Чимало з них хотіли б розпочати власну справу, але не знають, з чого почати. Аби допомогти їм, Асоціація захисту прав малого і середнього бізнесу «Волинь» впроваджує у цих чотирьох районах області проект «Мобільна консультативно-правова служба для сільської молоді».
За словами керівника проекту Олени Кобріної, молоді будуть надавати безплатні консультації, як започаткувати власну справу, для неї проводитимуться тренінги, її навчать складати бізнес-план. З березня по серпень (саме стільки часу діятиме проект) у села виїжджатимуть юристи і підприємці, працюватимуть громадські приймальні.
Проект реалізується за підтримки служби «Добродія Київська» у рамках програми «Шлях у майбутнє» і фінансується американським фондом Чарльза Стюарта Мотта.
Telegram Channel