14 серпня почався Успенський піст, який у народі називають Спасівка. Якщо цієї страви ще нема у вашому пісному меню, то радимо не гаяти часу – карнавал барвистих і духмяних перчиків у розпалі!..
14 серпня почався Успенський піст, який у народі називають Спасівка. Якщо цієї страви ще нема у вашому пісному меню, то радимо не гаяти часу – карнавал барвистих і духмяних перчиків у розпалі!
Потрібно: 2 скл. рису, 200 г перцю, 2–3 помідори, 1 цибулина, 4 скл. води (бульйону), 50 г олії, сіль, духмяний перець, зелень Приготування Рис промити, сполоснути гарячою водою і дати їй стекти. У казанок влити олії й, помішуючи, обсмажити рис до жовтуватого кольору. Додати нарізаний невеликими кубиками солодкий перець, шматочки помідорів без шкірки і, помішуючи, обсмажити все разом ще кілька хвилин. Затим покласти пасеровану цибулю, сіль, духмяний перець і залити водою (бульйоном). Плов готувати на невеличкому вогні у духовці від 15 до 30 хвилин. Стежити, щоб рис не розварився. Буде смачно!