Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ПОЖЕЖА НА СВІТАНКУ

На світанку хтось з Язавнів зателефонував на пункт зв’язку Ратнівської СДПЧ-14 і повідомив, що в селі горить будинок місцевого мешканця сорокарічного Анатолія Штика...

На світанку хтось з Язавнів зателефонував на пункт зв’язку Ратнівської СДПЧ-14 і повідомив, що в селі горить будинок місцевого мешканця сорокарічного Анатолія Штика. Як невдовзі з’ясувалося, першим це побачив старший син Штиків — Роман, який ходить у п’ятий клас Язавненської загальноосвітньої школи. Десь через годину після того, як батьки, зачинивши вхідні двері на замок, пішли на роботу (а працюють вони в сільськогосподарському виробничому кооперативі “Самарівський”), він прокинувся і був шокований, оскільки горіла веранда. Довго не роздумуючи, хлопець побіг у спальню, розбудив двох молодших братиків і за лічені хвилини через запасний вихід вивів їх на подвір’я. Після того почав скликати людей.
Про лихо незабаром дізнався й батько, який працює в кооперативі водієм автобуса. Коли він разом з головою сільгоспкооперативу Миколою Трофимуком приїхали на місце події, то дах будинку вже догоряв. Вогнеборцям з Самарів та Ратного, які відразу ж за ними прибули сюди, гасити вже, по суті, не було що. Від будинку, збудованого з блоків, залишились тільки голі стіни. Все майно, що було в ньому, згоріло дотла.
Як повідомив начальник Ратнівської СДПЧ-14 капітан внутрішньої служби Ростислав Демчук, причиною пожежі стало замикання електропроводки.
Іван КАПІТУЛА.
Telegram Channel