Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

МОЛОДЬ ПІЗНАЄ ЄВРОПУ

Так можна сказати про програму “Будуємо Європу разом” — порозуміння молоді Єврорегіону “Буг”...

Так можна сказати про програму “Будуємо Європу разом” — порозуміння молоді Єврорегіону “Буг”. У рамках виконання цієї програми Центр громадських молодіжних організацій Волині “Наша справа” та фундація “Новий Став” з Любліна сусідньої Польщі започатковали створення Шкільних європейських клубів та заснували “Європейську олімпіаду”.
З цієї нагоди у Луцькій міській раді зібралися активісти “Нашої справи”, учні шкіл Луцька, які вже мають певний досвід інтернаціональної роботи, журналісти. Луцький міський голова Антон Кривицький, звертаючись до присутньої молоді, зазначив, що саме за нею майбутнє нашої країни. Тож вже сьогодні молоді люди повинні пізнавати Європу, відчувати себе європейцями, а, значить, і в навчанні, і в праці наближатися до Європи, старанно вивчати мови, пізнавати світ, налагоджувати співпрацю, ділові контакти з ровесниками, обмінюватися гарними справами, бувати одні в одних.
Віце-консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Анджей Парадовскі наголосив, що тільки порозуміння, контакти, налагодження дружніх зв’язків молодих українців з їх ровесниками у країнах Європи, дасть бажані результати, допоможе Європі більше дізнатися про Україну, а українцям — про Європу. Він запевнив, що особисто всіляко сприятиме роботі Шкільних європейських клубів, зокрема, обміну волинян з їх польськими ровесниками.
Безпосередньо займатиметься створенням цих клубів Центр громадських організацій Волині “Наша справа”, координатор програми “Будуємо Європу разом” і його голова Володимир Стемковський. Він розповів присутнім, що робота Шкільних європейських клубів передбачає налагодження контактів з такими ж клубами України в Європі, зокрема у Польщі, організацію поїздок наших учнів до європейських шкіл, сприяння пізнанню Європи, починаючи від рідного краю, заохочення до вивчення іноземних мов та інше.
Крім педагогів Луцька, в названій акції взяли участь координатори Шкільних європейських клубів з Рівного, Володимира-Волинського, Ківерець, Горохова, Ковеля. Вони теж користуватимуться названою програмою, напрацюваннями Центру європейської інформації, який має відкритися в Луцьку, до речі, перший в Україні.
Присутні учні луцьких шкіл і гімназій коротко поінформували про діяльність вже існуючих в їх навчальних закладах клубів, які сприяють пізнанню Європи. На зустрічі у міській раді було оголошено про початок “Європейської олімпіади” — конкурсу учнівських творів, а також декоративного мистецтва на європейську тематику серед шкіл Волині. Подача заявок на участь в олімпіаді триватиме до 7 квітня. А через місяць спільне українсько-польське журі визначить переможців та призерів. Передбачається кілька номінацій — “Краща школа”, “Кращий шкільний європейський клуб”, “Краща учнівська робота”.
Telegram Channel