Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ВРЯТУВАЛИСЬ ВІД ВОГНЮ, ВИСТРИБНУВШИ З ВІКНА

Компанія юнаків поверталась додому з вечірки. Помітивши, що з вікна помешкання вириваються полум’я та дим, хлопці не розгубились...

Інформація про пожежу, що трапилась 28 березня у квартирі на четвертому поверсі п’ятиповерхового будинку в Луцьку на проспекті Відродження, 26, надійшла в оперативно-диспетчерську службу управління Міністерства надзвичайних ситуацій вночі. Диспетчер до місця пожежі направив три пожежних автомобілі СДПЧ-1. Осередок пожежі знаходився в коридорі квартири, вогонь розповсюджувався по кімнатах. Аби проникнути в квартиру, вогнеборцям довелось застосувати апарати на стиснутому повітрі. За декілька хвилин вдалось локалізувати пожежу і почати обстеження всієї квартири, оскільки від сусідів пожежні отримали інформацію, що тут є жінка та дитина. Але людей в квартирі не виявили.
З’ясувалось, що в той час, як тільки почалась пожежа, компанія юнаків поверталась додому з вечірки. Помітивши, що з вікна помешкання вириваються полум’я та дим, хлопці не розгубились і троє з них побігли на четвертий поверх. Набравши у відра води, вони почали гасити палаючі двері. Микола Войтович разом з чотирма друзями, що залишились внизу, попросили в мешканки квартири на першому поверсі покривало і натягнули його під вікном охопленої вогнем квартири. На це покривало мати скинула дитину, юнаки втримали чотирирічного хлопця і він залишився живим та неушкодженим. Вслід вистрибнула і жінка, але, на жаль, впала поза покривалом і отримала перелом правого стегна. У важкому стані її доставлено в Луцьку міську клінічну лікарню.
Володимир НЕСТЕРОВ.
Telegram Channel