Курси НБУ $ 41.18 € 48.66
ЯК СТУДЕНТИ ЗАМАНИЛИ ГУБЕРНАТОРА НА РИБОЛОВЛЮ

Волинь-нова

ЯК СТУДЕНТИ ЗАМАНИЛИ ГУБЕРНАТОРА НА РИБОЛОВЛЮ

Студенти Волинського технікуму Національного університету харчових технологій випікають торти у формі карти нашої країни, щоб ствердити: Крим і Схід — це Україна...

Студенти Волинського технікуму Національного університету харчових технологій випікають торти у формі карти нашої країни, щоб ствердити: Крим і Схід — це Україна...

Анна КАРАСЬ



На виставку–конкурс, що відбувся напередодні Дня працівника харчової промисловості, майбутні кулінари та кондитери представили справжні шедеври, які вразили не лише своїм оригінальним оформленням, а й незвичайним смаком.
— Цьогорічні події надихнули створити національно–патріотичну композицію, бо дуже вболіваємо за долю України, — розповідає Людмила Панасюк, класний керівник 39–ї групи спеціальності «виробництво харчової продукції». — Бачте, цей торт у вигляді карти нашої країни, де є Крим і весь Схід. Ось солодкі кекси, що нагадують жуків–паразитів, — сепаратисти, які хочуть відібрати ці території, як і Росія зазіхнула на частину нашої держави. Але їм це не вдасться. Салат ми назвали «Промінь миру», а нарізку — «Веселка надії». Не забули й про український снікерс — солодке желе у формі сала з огірочком, перчиком і часничком.
— Оці лебеді — наші світязькі красені. На них витратив не більше 5 хвилин, — з гордістю показує свої витвори один із майбутніх майстер–шефів. — Над тюльпанами з помідорів помудрував трішки довше. Ось у нас запечена курочка. Вона в патріотичній хустинці, з червоними коралями. Тут і жовто–блакитний узвар, а в пляшці — кабанчик із язика, рибка. Ми всією групою два дні працювали, щоб втілити свої задуми, неабияк старалися, допомагали один одному.
На виставці студенти представили традиційні страви різних країн. Тут частували наїдками сонячної Грузії, запрошували на обід до єгипетських фараонів і на романтичну вечерю в Париж, пропонували перекусити в Голлівуді і скуштувати італійських смаколиків під час екскурсії в Колізей. Майбутні оператори з обробки інформації та програмного забезпечення не зрадили традиціям української кухні й влаштували трапезу на Поліссі з пишними пампушками та козацькими варениками. А ті, хто вивчають готельно–туристичне обслуговування, влаштували фуршет у готелі «Україна».
Вразили своїми кулінарними талантами і студенти відділення «розробка програмного забезпечення». Вони пригощали солодкими браузерами та показали мрії висококваліфікованого програміста. Їхні колеги, які навчаються за спеціальністю «обслуговування комп’ютерних систем та мереж», запросили всіх у куточок рибалки скуштувати юшку, запеченого коропа, фаршировану щуку та іншу смакоту. Вони навіть організували справжню риболовлю, де свій хист і вміння показав навіть голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, який у складі журі оглядав виставку. А студенти 52–ї групи цієї ж спеціальності під час стильного хелоувіну із тематичними костюмами пригощали смачними, хоча на вигляд трішки моторошними, стравами, які стали особливою родзинкою презентації: фаршированими яйцями з павуками, коктейлем «Кров вампіра», людськими пальцями, м’ясною головою, пуншем із очима.
Всі групи відповідально і креативно готувалися до цьогорічного конкурсу–виставки, ще раз підтвердивши, що можуть успішно працювати в закладах громадського харчування. Допомагав своїм вихованцям незмінний директор технікуму НУХТ Ігор Васильович Корчук разом зі своєю висококваліфікованою викладацькою командою.

Фото Анни КАРАСЬ.
На фото:
Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик: «Ловись, рибко, велика і маленька!».
Telegram Channel