Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ЛЕОНАРДО ДА ВІНЧІ – ВИНАХІДНИК НОЖИЦЬ

Хто винайшов перші ножиці, не відомо, але їх знайшли під час розкопок Стародавнього Єгипту. А от ножиці, котрі мали більш-менш сучасний вигляд, винайшов Леонардо да Вінчі...

Хто винайшов перші ножиці, не відомо, але їх знайшли під час розкопок Стародавнього Єгипту.
Вони були виготовлені із суцільного шматка металу, а не з двох перехрещених лез. Їх вік — ХVI століття до нашої ери.
А ножиці, котрі мали більш-менш сучасний вигляд, винайшов Леонардо да Вінчі.

ЯК МОЙСЕЙ ПРОЙШОВ ЧЕРЕЗ МОРЕ?
За біблейською легендою, Мойсей вивів єврейський народ із Єгипта через море, що розступилося. Російські вчені із Санкт-Петербурга Вольцингер та Андросов стверджують, що виявили реальне місце на карті, де саме вони пройшли. На їх думку, це Суецька затока Червоного моря, котра відділяє Сінайський півострів від Африки.
За розрахунками вчених, при швидкості понад 33 метри за секунду під час відпливу море могло «розступитись» само по собі. Рівень води за 9 годин відпливу міг стати 20—25 сантиметрів, ширина його сягнула 2—3 кілометри. По цій дорозі, певне, і йшли євреї за Мойсеєм.
Правда, у їх розрахунках є одна обмовка: подібне явище відбувається лише один раз протягом п’ятдесяти тисяч років. Отож, євреям, що тікали з єгипетського полону, пощастило. А війську фараона, що запізнився, — ні. Його змила хвиля припливу, що почався.

ЗНАЙДЕНО ПІРАМІДИ, ДРЕВНІШІ ЄГИПЕТСЬКИХ
Японський пірнальник Кіхакіро Аратаке виявив неподалік японського острова Йонагуні дивний підводний храмовий комплекс. Це зацікавило вчених.
Вони почали досліджувати руїни, котрі складалися з кам’яних плит. Довжина однієї з пірамід 55 метрів, ширина — 20. Стоїть вона на глибині 25 метрів. Всього знайдено вісім місць з різними підводними спорудами.
Вчені вважають, що знайдені піраміди древніші від єгипетських — їм не менше десяти тисяч років. Тоді рівень води у Світовому океані був на 40 метрів нижчий від нинішнього.
Telegram Channel