Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

ЗАПАХНЕ В ХАТІ ПАСКОЮ

Підходить до кінця довгий піст і майже в кожній оселі з нетерпінням чекають приходу світлого Великодня. Святковий стіл не обходиться без паски. Пропонуємо кілька рецептів.

Підходить до кінця довгий піст і майже в кожній оселі з нетерпінням чекають приходу світлого Великодня. Святковий стіл не обходиться без паски. Пропонуємо кілька рецептів.

ПАСКА З РОДЗИНКАМИ

1 кг пшеничного борошна, 1,5 склянки теплого молока, 50 г дріжджів, 2 яйця, 125 г вершкового масла, 100 г промитих родзинок, трохи дрібно нарізаних кубиками лимонних шкірок, проварених в цукровому сиропі, кориця.
Звечора замісити круте тісто, вкрити рушником, залишити до ранку підходити. Викласти тісто на стіл, довго місити, потім розділити на дві частини, накласти в змащені вершковим маслом невисокі форми, дати підійти. Коли паска підніметься, розтерти одне яйце, змішати з двома-трьома столовими ложками молока, змастити паску, посадити в духовку і випікати близько 40 хвилин.
ЦАРСЬКА
7 склянок борошна, 50 г дріжджів, 3 склянки вершків, склянка цукру, 15 жовтків, 100 г ізюму, 100 г цукатів.
Дріжджі розвести у склянці вершків, додати половину борошна. Коли маса підніметься, внести розтерті з маслом жовтки, решту борошна, вершки, цукати, промитий ізюм. Тісто добре вимішати і поставити підніматися на півтори -дві години. Потім знову вимісити, перекласти в добре змазану олією і обсипану товченими сухарями високу форму. Наповнити її до половини, дати тісту піднятися до 3/4 висоти форми і поставити в духовку для випікання.
ШОКОЛАДКА
2 кг свіжого сиру, по 200 г шоколаду, цукрової пудри, вершкового масла, дві склянки сметани, склянка цукатів.
Шоколад натріть на тертці, змішайте з цукровою пудрою і відставте. Сир протріть через решето, додайте вершкового масла і сметани, добре розмішайте, всипте склянку нарізаних цукатів, додайте шоколад із цукровою пудрою, все перемішайте і складіть у форму, застелену марлею. Винесіть на холод і зверху покладіть щось важке. Через півтори доби паску витягніть з форми і подавайте до столу.
Telegram Channel