Курси НБУ $ 39.23 € 42.44

КРАПАНКИ, КАПАНКИ І ПРОСТО КРАШАНКИ

У християн яйце, пофарбоване в червоний колір і освячене, є знаком воскресіння Ісуса Христа і нашого воскресіння після смерті. Тож з крашанок, писанок (крапанок, капанок) традиційно розпочинається великодній сніданок...

У християн яйце, пофарбоване в червоний колір і освячене, є знаком воскресіння Ісуса Христа і нашого воскресіння після смерті. Тож з крашанок, писанок (крапанок, капанок) традиційно розпочинається великодній сніданок. Та при варінні яйця іноді тріскаються. Щоб цього не трапилося, їх перед тим, як класти в каструлю, треба помити у гарячій воді, а у відвар додати дрібку солі. Якщо яйця не дуже свіжі (менш як чотири дні), варіть їх довше, ніж зазвичай. Завше використовуйте маленьку каструльку: коли багато місця, вони можуть стукнутися одне об одне і потріскатися.
Ніколи не доводьте до бурхливого кипіння: варіть на середньому вогні. Пам’ятайте, що в яйці є подушечка на тупому кінці, де збирається повітря. Під час варіння там утворюється тиск і шкаралупа тріскається. Цього можна уникнути, якщо проколоти яйце з тупого кінця голкою, щоб виходила пара.
Аби крашанки були блискучими, їх ще теплими слід обтерти ваткою, змоченою в олії.
Telegram Channel