Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

ТРАГЕДІЇ МОГЛО І НЕ БУТИ...

Минулої середи ввечері сталась пожежа у селі Велимче Ратнівського району — загорівся житловий будинок 72-річного пенсіонера Романа Калінчика, який проживає самотньо...

Минулої середи ввечері сталась пожежа у селі Велимче Ратнівського району — загорівся житловий будинок 72-річного пенсіонера Романа Калінчика, який проживає самотньо. Оперативно на місце події прибули вогнеборці з райцентру. Полум’я на цей час уже господарювало в половині помешкання. За лічені хвилини його було локалізовано. І неабияка заслуга в цьому мешканців села. Сюди збіглось більше двохсот чоловік, які носили безперебійно воду відрами. Виручило, до речі, те, що поряд знаходиться невеликий ставок. Отож згоріло лише півбудинку.
Ось тільки людське життя не повернути. Коли пожежні зайшли всередину будинку, то біля дверей на виході з кімнати виявили обгорілий труп господаря. Він, очевидно, ще хотів вибратись із вогненного пекла, але, задихнувшись димом, впав на підлогу... За попередніми даними, причиною пожежі стало куріння у ліжку.
Втім, могло обійтись і без жертв, якби була в постійній готовності місцева пожежно-сторожова охорона. Як з’ясувалося, тут є аж два пожежних автомобілі, проте обидва несправні.
Іван КАПІТУЛА.
Telegram Channel