Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

БЛАГОДІЙНІ ПРОЕКТИ ДЛЯ ЗАСУДЖЕНИХ ПІДЛІТКІВ

Ковельську виховну колонію, в якій відбувають покарання підлітки, відвідала делегація благодійного фонду “Софія” з міста Апельдоорн (Нідерланди)...

Ковельську виховну колонію, в якій відбувають покарання підлітки, відвідала делегація благодійного фонду “Софія” з міста Апельдоорн (Нідерланди). Благодійники пообіцяли виділити 15 тисяч євро для закупівлі пекарського устаткування, яке буде встановлено за межами колонії. Тут матимуть можливість працювати юнаки, котрі вийшли на волю і оволоділи відповідною спеціальністю. Підготовлено також проект щодо відкриття взуттєвої майстерні, на що передбачено 30 тисяч євро.
Співпраця благодійного фонду “Софія” з ковельською колонією триває другий рік. Голландці надали установі допомогу на 140 тисяч гривень. Першим доброчинним кроком стало фінансування на закупівлю борошна та вітамінів. Згодом за кошти фонду було придбано хлібопекарню з потужністю випічки 150 кілограмів хліба щогодини. Завдяки цьому вдалося знизити собівартість хліба для потреб колонії на тридцять відсотків. Понад двадцять ув’язнених отримали навички пекаря. Відрадно те, що міська влада прийняла рішення про забезпечення хлібом, який випікається в колонії, мешканців будинку для одиноких громадян, інших соціально незахищених городян.
До речі, в колонії успішно працює подарований голландцями стоматологічний кабінет, обладнаний рентгенологічним апаратом. У травні цього року на території господарської частини буде обладнано такий же кабінет для персоналу — благодійники обіцяють подарувати його начиння вартістю п’ять тисяч євро. Кошти від надання платних послуг йтимуть на розвиток молодіжних проектів для соціально незахищених категорій громадян.
Під час візиту до Ковеля керівник благодійного фонду “Софія” Рул Дійкстра зустрівся з міським головою Ярославом Шевчуком і подякував йому за розуміння та підтримку проектів.
Ярослав ГАВРИЛЮК.
Telegram Channel