Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ГІРКА ПОРАЗКА – ЧЕРЕЗ ЦУКОР?

Події, які розгорнулися після несподіваної поразки Володимира Кличка у бою з Лемоном Брюстером, змушують не поспішати з висновкам…

Напередодні суботнього поєдинку з Лемоном Брюстером за пояс чемпіона світу за версією WBO Володимир Кличко говорив: “Цей бій дасть відповідь, хто я”. Володя програв – технічним нокаутом в п’ятому раунді. Але події, які розгорнулися вже після поєдинку, змушують не поспішати з висновками і поки що в цій історії поставити три крапки…
Результати аналізів Володі показали, що вміст цукру в крові у чотири рази перевищує норму. Одразу ж з’явилися найнеймовірніші версії: від цукрового діабету до заговору Дона Кінга. До речі, пройшла інформація, що знаменитий промоутер поставив на Брюстера велику суму. Після чого ставки на перемогу Володі впали з 11 до 1 до 7 до 1.
Після другого раунду тренер Емануель Стюарт підбадьорував Володимира словами: “Чудовий бій!”. Але здалось, що поєдинок одразу пішов не зовсім так, як задумувала команда Кличка. З перших секунд Брюстер, як з катапульти, кинувся на Володимира. Українець зумів уникнути разючих ударів, але хвилюватись було чому. Звичка ухилятися в захисті або відбігати, помножена на невміння тримати удар, робить Володимира вразливим. Плюс питання про витривалість українця, яке вже стало притчею “во язицах”. Перший серйозний дзвіночок прозвучав для нього в третьому раунді. Кличко почав підсідати фізично і Брюстеру вдалась хороша атака: обманливий правою, а потім потужний лівий Володі між рукавичок. До честі нашого боксера, він не тільки встояв, але і став грамотно клінчувати. А вже в наступному раунді удар справа Володимира дістав таки Лемона. Той опинився в нокдауні, але виглядав через це не стільки враженим фізично, скільки розстроєним. До кінця трихвилинки залишалось 47 секунд, але Володимиру просто не вистачило сил добити суперника. А коли з гонгом вони удвох впали на поміст, українцеві знадобилося більше часу, щоб піднятись.
І в п’ятому раунді настала розв’язка. Кличко знову непогано розпочав, але пропустив удар і “поплив”. Брюстер засипав його градом ударів в голову і суддя відкрив рахунок. Володимир висловив готовність продовжувати бій, вистояв 28 секунд, які закінчилися, але після гонга, хитаючись, спіткнувся об ногу рефері і впав на підлогу. “Він був не в стані відповісти ні на одне з моїх запитань, – заявив рефері. – Мені ніколи раніше не доводилось бачити чогось подібного”…Поразка нокаутом. Третя в кар’єрі 28-річного українця.
ПІСЛЯМОВА
Володимир Кличко:
“Я сам не можу пояснити те, що трапилось. Поки не можу. Щось сталося із моєю кондицією. Я був готовий до поєдинку на всі сто, але з другого раунду почалося творитися щось незрозуміле. Сили покидали мене з кожною секундою. Я б не хотів робити швидких висновків. Я був у хорошій кондиції, провівши в останній тиждень спаринги у високому темпі. Моєю підготовкою були задоволені і Фріц Здунек, і Емануель Стюард…
Нічого страшного не сталося, я сподіваюся, що буде матч-реванш. Моя команда вже приступила до роботи над його проведенням, я вірю, що він відбудеться”.
Емануель Стюард:
“Це все дуже і дуже дивно. Володимир був готовий до бою дуже добре. Я не можу поки пояснити, чому його в одну мить залишили сили. Падав він не від ударів брюстера, а від того, що просто не міг продовжувати бій фізично. Нам багато в чому треба розібратись…”
Telegram Channel