Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

ОДРУЖУВАВСЯ 58 РАЗІВ

Бізнесмен із Саудівської Аравії Салех Аль-Саайрі був одружений 58 разів за 50 років. Найближчим часом він має намір довести цифру до 60 і на цьому зупинитися...

Бізнесмен із Саудівської Аравії Салех Аль-Саайрі був одружений 58 разів за 50 років. Найближчим часом він має намір довести цифру до 60 і на цьому зупинитися.
Зараз Саайрі живе, як і належить згідно з канонами ісламу, з чотирма дружинами. Найстаршій 40 років, наймолодшій — 13. З усіма іншими він розлучений. Вибір, з котрою розлучатися в черговий раз, він робить з допомогою жеребкування.

ВЕЛИКА ГОЛОВА НЕ ОБОВ’ЯЗКОВО РОЗУМНА
В якої тварини найбільший мозок? Дехто, не задумуючись, скаже, що в слона. Насправді ж це — кит. Вага його мозку складає від 900 до 2000 грамів. В середньому для жінок — 1230, для чоловіків — 1370 грамів.
Мозок же в таких великих тварин, як кінь, горила, орангутанг, важить значно менше, ніж людський, — відповідно 650, 460 і 430 грамів. Вага мозку ще не показник розуму. Відношення ваги мозку до ваги тіла дає справжню уяву про значення мозку для даного організму, бо показує, яка кількість живої матерії обслуговується однією ваговою частиною мозку. І тут людина на першому місці. А кит з найбільшим мозком — на останньому.

РОЗПИСАНЕ ЯЙЦЕ ЗБЕРІГАЄТЬСЯ ВЖЕ 140 РОКІВ
Найбільшу в Україні колекцію писанок має Львівський музей етнографії та художнього промислу. Вона нараховує понад 13 тисяч розмальованих експонатів, 11 тисяч із них належать до кінця ХІХ — початку ХХ століття. А найдавніша з писанок виготовлена ще у 1865 році, тобто майже 140 років тому.
У музеї не лише українські писанки, а й з Чехії, Словаччини, Польщі, Румунії, Хорватії, навіть з Канади. Переважна більшість експонатів виготовлена з курячих яєць, але є й з качиних, гусячих, голубиних.

ДОВЖИНА КАПІЛЯРІВ ЛЮДИНИ… 100 000 КІЛОМЕТРІВ
Капілярами пронизане все тіло людини. Довжина кожного капіляра надзвичайно мала, вона не перевищує 0,5 міліметра.
Кількість капілярів в організмі надзвичайно велика. Якщо всі капіляри витягнути в одну лінію, довжина їх складе ... 100 000 кілометрів. Товщина окремого капіляра в 50 разів тонша від людської волосини. Ними можна було б кілька разів обмотати земну кулю.

ЧОМУ СТОГНЕ ЗЕМЛЯ?
Дослідження вчених стверджують, що останнім часом зростає кількість різних аномальних явищ. На їх думку, це наслідок катастрофічного погіршення стану нашої планети.
Наприклад, в Англії, Італії, деяких інших країнах періодично реєструються незрозумілі звуки, котрі долинають з-під землі. Особливо багато таких випадків зареєстровано у США.
За свідченням очевидців, ці звуки нагадують шум глибинного буріння чи підземних будівельних робіт. Інші стверджують, що вони схожі на гудіння мотора важкого автомобіля.
Існує гіпотеза згідно з якою наша планета є живим організмом, навіть розумним. Останнім часом через варварське ставлення людини до Землі почали розвиватися патологічні процеси, котрі супроводжуються загадковим стогоном.

ЧИ ВАРТО ЧИСТИТИ ЗУБИ СОБАЦІ?
Спроба громадянина Німеччини почистити зуби своєму псу ледве не закінчилася трагічно.
Чоловік хотів, аби у собаки краще пахнуло з рота. Він купив спеціальну зубну щітку, пасту й вважав, що його ротвейлер буде не проти. Та собака так розлютився від чищення зубів, що накинувся на господаря. Той врятувався, прикинувшись мертвим.
У поліції кажуть, що 60-річний пенсіонер лише чудом залишився живим.
Telegram Channel