Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ВТРЕТЄ У ФІНАЛІ ’ДНІПРО’ І ’ШАХТАР’

У вирішальному матчі розіграшу Кубка України з футболу 2003—2004 років зустрінуться донецький “Шахтар” і дніпропетровський “Дніпро”...

У вирішальному матчі розіграшу Кубка України з футболу 2003—2004 років зустрінуться донецький “Шахтар” і дніпропетровський “Дніпро”. Це стало відомо у вівторок ввечері після завершення двох півфінальних поєдинків. У столиці країни грали нинішній володар почесного призу “Динамо” і “Дніпро”, який у першому матчі переміг киян з рахунком 2:0. До речі, відразу після тієї поразки тренер чемпіонів Олексій Михайличенко пообіцяв, що вдома буде інший футбол та інший результат.
На стадіоні імені Валерія Лобановського господарі дійсно зіграли краще і перемогли «Дніпро» завдяки голам серба Гавранчича і латвійця Верпаковскіса. Додаткові 30 хвилин не змінили рахунку, і арбітру довелось призначати серію післяматчевих пенальті. Слід сказати, що вирішити долю поєдинку наставники киян довірили своїм легіонерам. Уже згаданому сербу Гавранчичу, білорусу Белькевичу, хорвату Саблічу, болгарину Пєєву і бразильцю Ринкону. І тільки останній з них влучно пробив пенальті, у той час як у “Дніпра” два футболісти — Ротань і Шелаєв — забили м’ячі у ворота Шовковського. Цікаво, що саме ці гравці забили голи в Луцьку, в недавній зустрічі волинян і дніпропетровців (2:2).
В іншому півфіналі “Шахтар” приймав на своєму полі “Чорноморець”. У першій грі в Одесі гірники взяли верх — 1:0. І в повторній зустрічі був зафіксований такий же рахунок. Єдиний гол у донбасівців записав до свого активу хорват Срна, який на 78-ій хвилині реалізував пенальті.
Отже, в останню неділю травня у Києві у фінальному матчі зустрінуться “Шахтар” і “Дніпро”. До речі, у сезонах 1994—1995 і 1996—1997 років ці суперники вже розігрували між собою Кубок України. В обох випадках приз вигравали гірники, які четвертий рік підряд виходять до фіналу. Тоді, коли тренерами були Віктор Прокопенко і Невіо Скала, “Шахтар” вигравав Кубок, а при Валерієві Яремченку — поступився динамівцям. А як буде при нинішньому тренерові Бернарду Шустеру? Про це ми дізнаємось 30 травня.
Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ.
Telegram Channel