«Весною я скористалася порадою «Квіткової підкови» і висадила пеларгонії, які дісталися мені від бабусі, на клумбу в саду. Спочатку вони наче прихворіли, а потім пішли в ріст і все літо радували рясним цвітінням. Правда, ми їх регулярно поливали відстояною водою. Цвітуть «калачики» так гарно, що мені захотілося зберегти їх якнайдовше. Настає час викопувати вазони і забирати до хати. А як правильно зимувати, щоб вони цвіли і наступного року?»...
«Весною я скористалася порадою «Квіткової підкови» і висадила пеларгонії, які дісталися мені від бабусі, на клумбу в саду. Спочатку вони наче прихворіли, а потім пішли в ріст і все літо радували рясним цвітінням. Правда, ми їх регулярно поливали відстояною водою. Цвітуть «калачики» так гарно, що мені захотілося зберегти їх якнайдовше. Настає час викопувати вазони і забирати до хати. А як правильно зимувати, щоб вони цвіли і наступного року?». Олена СТАВСЬКА, м. Луцьк.
Пересадивши знову в горщики, пеларгонії варто обрізати на 1/3 висоти і поставити у світле приміщення з температурою + 10 — 15 градусів. Підживлення треба припинити. Проблема в тому, що в житловому приміщенні температурний режим зазвичай значно вищий, освітлення взимку бракує і пеларгонії починають витягуватися. Доводиться їх прищипувати. Надійніший спосіб зберегти пеларгонії взимку — живцювання (черенкування). Від здорової міцної рослини зрізати живці довжиною 10 — 12 сантиметрів, видалити квітконоси й нижнє листя, вкоренити в перліті, торфо–перегнійних таблетках чи просто в грунті, помістивши у «тепличку» з целофанового пакета або накривши відрізаною пляшкою. Через 3 — 4 тижні у живців з’являються корінці і їх можна пересадити в горщики. Горщики тримати на підвіконнях у прохолодному світлому приміщенні. Наприкінці січня саджанці підживіть добривами з високим вмістом азоту. До весни матимете повноцінні кущики, які обов’язково зацвітуть уже цього літа. Щоб пеларгонія добре кущилася, необхідно прищипувати точки росту.