Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

У МУКАЧІВСЬКОМУ `БЕЗПРЕДЄЛІ` ВИННІ НАРОДНІ ДЕПУТАТИ?

15 депутатів Верховної Ради, які представляють блок “Наша Україна”, були викликані на ранок 26 квітня в Мукачівський міськрайонний суд у зв’язку зі скаргою “на їхні неправомірні дії під час виборів міського голови Мукачевого"...

15 депутатів Верховної Ради, які представляють блок “Наша Україна”, були викликані на ранок 26 квітня в Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області у зв’язку зі скаргою “на їхні неправомірні дії під час виборів міського голови Мукачевого, що спричинили грубі порушення прав і свобод громадян”. Депутати телеграмами повідомили суд про те, що вони не зможуть бути присутніми, і попросили надати копію скарги для ознайомлення і відкласти розгляд судової справи.
Тим часом учора член парламентської слідчої комісії за підсумками роботи в Мукачевому Анатолій Матвієнко заявив, що фальсифікацію виборів Мукачівського міського голови було забезпечено підміною протоколів з 12-ти виборчих дільниць під час їх доставки до територіальної виборчої комісії.
За його словами, як свідчать оригінали протоколів з цих дільниць з підписами й “мокрими” печатками, що є в розпорядженні робочої групи Верховної Ради, на всіх цих дільницях зі значною перевагою переміг Віктор Балога (балотувався від “Нашої України”). “Груба, виконана нашвидкуруч фальсифікація, як правило, зводилася до віднімання від показника Балоги цифри, кратної 100, і до відповідного збільшення показника голосів, поданих за Нусера (СДПУ(о)), або числа недійсних бюлетенів”, – зазначив Матвієнко. Наприклад, в одному фальсифікованому протоколі було вказано, що за Ернеста Нусера проголосувало 2479 виборців, тоді як на цій дільниці взагалі голосувало лише 1739 виборців.
Питання про Мукачівські вибори буде розглянуте у Раді Європи 5 травня.
Telegram Channel