Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

З ХРАМУ ВИКРАДЕНО ЦІННІ ІКОНИ

У ніч з 24 на 25 квітня у селі Овадне Володимир-Волинського району з приміщення місцевої Свято-Покровської церкви Київського патріархату викрадено дві ікони...

У ніч з 24 на 25 квітня у селі Овадне Володимир-Волинського району з приміщення місцевої Свято-Покровської церкви Київського патріархату викрадено дві ікони. Одна з них, Божої Матері, перебувала ще у старій трьохсотлітній церкві, яку атеїсти знищили в селі у 1982 році. Віруючі її порятували, передавши у сусідній храм селища Жовтневе, звідки повернулась додому, вже у новозбудовану у 1995 році церкву. Її опускали у великі свята і на визначні події для прикладання прихожан. Другу ікону, Спасителя Ісуса Христа, особисто передала храму Ганна Нижник. Датована ХVІІ століттям, ця ікона з’явилась на кліросі лише перед Великоднем.
Були в церкві й інші цінні речі, але злодія вони не зацікавили, як і церковна каса. Очевидно, він мав конкретну мету. А тому правоохоронці схиляються до думки, що образами заволоділа або добре обізнана з церквою особа, або та, яку детально поінформували про цінні ікони. А проник злодій в приміщення храму, найімовірніше, через дзвіницю, скориставшись високою драбиною, яка тут лежала. Хоча є й інші версії стосовно шляхів проникнення — усі вони перевіряються. Триває пошук злочинця.
Алла ЛІСОВА.
Telegram Channel