Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
ГАРБУЗОВА КАША ПРОСИТЬСЯ НА СТІЛ

Волинь-нова

ГАРБУЗОВА КАША ПРОСИТЬСЯ НА СТІЛ

Зазвичай згадуємо про цю страву тільки восени. А даремно...

Зазвичай згадуємо про цю страву тільки восени. А даремно...

Ольга КОРЕЦЬ



Гарбуз може зберігатися протягом року навіть при кімнатній температурі. І при цьому його корисні властивості тільки поліпшуються. Вони відомі людству з давніх часів, їх описував у своїх трактатах ще Авіценна. Унікальний комплекс вітамінів і мінералів, що містяться у «сонячній ягоді», відмінно засвоюється організмом. Каротину в гарбузі у п’ять разів більше, ніж у моркві. В організмі каротин перетворюється на вітамін А — потужний антиоксидант. Споживаючи страви з гарбуза, поповните запас вітаміну Т, досить рідкісного, який відповідає за згортання крові, поліпшення обмінних процесів та утворення тромбоцитів.
Цей дарунок осені особливо корисний людям, які страждають від подагри, холециститу, коліту, неврозу, залізодефіцитної анемії, проблем із печінкою і нирками. Доведено, що гарбузова м’якоть очищує організм від токсинів, поганого холестерину і шлаків, а насіння — від кишкових паразитів, зокрема глистів.
Не рекомендують вдаватися до гарбузової дієти людям із порушенням кислотно–лужного балансу, виразкою шлунка та дванадцятипалої кишки, гастритом із зниженою кислотністю шлункового соку.
Сьогодні пропонуємо
рецепти страв із гарбуза.
Буде смачно!

На фото: Нинішньої осені Христинка Шостак із села Деревок Любешівського району збирала перший у житті урожай гарбузів.
Telegram Channel