Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

ЯКЩО РОЗСАДА ПЕРЕРОСЛА

Чимало господарів вирощують розсаду помідорів, перцю та інших овочевих культур на підвіконні. Буває, рослини переростають, витягуються, стають ламкими...

Чимало господарів вирощують розсаду помідорів, перцю та інших овочевих культур на підвіконні. Буває, рослини переростають, витягуються, стають ламкими. І, зрозуміло, що від такої розсади раннього і хорошого врожаю плодів чекати не доводиться. Втім, біді можна зарадити. Якщо розсада переросла, її треба пересадити, вклавши спіраллю довге стебло і засипавши його грунтом. Таким чином буде утворюватися додаткове коріння і рослина вкоротиться.
Є ще один спосіб, який нерідко застосовують досвідчені городники. Щоб переросла розсада помідорів не пропала, довге стебло ділять на три-чотири частини, ставлять у банку з водою і замість одної ви отримаєте декілька рослин. Швидко з’являється коріння і така розсада цілком придатна для висаджування у грунт.
Подивіться, що для вас вигідніше і зручніше — і дійте. Залишається побажати успіхів і нагадати, що помідори і перець на Волині слід висаджувати у відкритий грунт після 15—20 травня, коли мине загроза заморозків.
Telegram Channel