Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ВІТАЛІЙ КЛИЧКО – КОРОЛЬ БОКСУ!

Віталій Кличко виборов звання чемпіона світу за найпрестижнішою версією професійного боксу WBC...

Віталій Кличко виборов звання чемпіона світу за найпрестижнішою версією професійного боксу WBC.
На рингу у Лос-Анджелесі українець технічним нокаутом у восьмому раунді переміг Коррі Сандерса, який в березні минулого року нокаутував його брата Володимира. Бій з Коррі, як і очікувалося, не став легкою прогулянкою для Кличка-старшого. Події у цьому поєдинку розвивалися з шаленою швидкістю. І хоча у більшості раундів наш земляк виглядав краще, все ж Сандерс також зумів суттєво помотлошити українця.
У цілому можна сказати, що Віталій Кличко здобув перемогу в цьому бою завдячуючи кращій фізичній формі та важливому фактору – тримати удар. Це саме те, чого не вистачало його брату в програних боях з Сандерсом та Брюстером. Тактика Сандерса у поєдинку з Кличком була доволі передбачуваною, у першу чергу, для українця, який, як виявилося, її вивчив досконало. Спочатку нокаутер з Африки намагався дістати своїми лівими Кличка-старшого, і в деяких епізодах це йому вдавалося, причому удари були не слабкіші, ніж у Віталія. Уже в першому раунді Кличко попався на потужний хук Сандерса лівою, і ледве не “поплив”, однак зумів сконцентруватися і перевести бій у більш спокійне для себе русло. Другий раунд був повністю за українцем, який більш прицільно попадав у свого суперника.
Третій раунд, незважаючи на постійні спрямовані удари Віталія, краще провів Сандерс. Причому не можна сказати, що південноафриканець вів бій, однак його потужні швидкі удари лівою кілька разів добряче потрясли українця. У четвертому раунді обидва боксери зробили собі невеликий відпочинок, що було вигідно для Коррі, який був помітно втомленим. А під кінцівку раунду Сандерс своїми кількома випадами знову влучив у Віталія. Після гонгу камери показали обличчя Кличка-старшого, і було помітно, як лікар зупиняє кров на розсіченій, саме на тій брові, через яку він припинив бій з Льюїсом...
Однак, повторення минулорічної червневої історії не відбулося. П’ятий раунд став переломним у цьому поєдинку. Кинджальні удари Віталія, які збили б з ніг навіть буйвола, робили свою справу, але поліцейський за професією не падав. За секунд тридцять до завершення раунду Кличко провів потужну серію прямих та бокових правою у голову Сандерса, і лише гонг на перерву врятував «залізного» Коррі від нокауту ще в цьому раунді.
Шостий раунд ще більш показав втому Сандерса, який ледве пересувався по рингу, але час від часу вистрілював своєю коронною лівою, хоча більшість ударів лише розрізали повітря навколо українця. Суперник Віталія був схожий на Кличка в бою з Льюїсом. Закривавлене обличчя та гематоми свідчили про те, що південноафриканець свою порцію ударів у бою вже отримав, навіть більше. Початок сьомого раунду лише ствердив той факт, що пісенька Сандерса про те, що він прибере братів Кличків, наближається до завершення і більше схожа на байку. Намагання його загострити боротьбу ні до чого не призводили, у той час як потужні удари Кличка робили свою справу, потроху розхитуючи на рингу суперника.
Потрібно віддати належне й Сандерсу, який, хоча й не вирізняється технікою та якимись тактичними хитрощами, але тримає удари відмінно. Навіть тяжко сказати, який би ще боксер зумів вистояти на рингу вісім раундів, отримуючи майже в кожному з них не менше десяти прицільних ударів у голову... Але й Сандерс не залізний. Восьмий раунд став кінцем славної кар’єри, яка тривала 13 місяців. Коррі був остаточно добитий українцем, який раз у раз влучав у ціль, від чого суперник все частіше хилився до канатів, а після правого бокового в голову лише арбітр, який кинувся на боксера з ПАР, врятував Сандерса від важкого нокауту.
Віталій, який став чемпіоном світу серед професіоналів, через втому не міг навіть торжествувати... Після цієї поразки Сандерс, якщо дотримається обіцянки, залишить професійний бокс і піде грати в гольф, а для Віталія Кличка все лише розпочинається. Нині він є володарем трону, на якому недавно був великий Леннокс Льюїс.
Крім того, Кличко врятував репутацію свого прізвища після поразки Володимира від Брюстера. Хоча говорити, що після виграшу Віталія його брат отримає якісь особливі дивіденди, не доводиться. Серед фахівців Віталій залишиться вольовим боксером, який ще жодного разу не був на підлозі рингу, і в будь-який момент може переломити хід бою. Володимиру ж залишається лише спростовувати у найближчих поєдинках версії про своє «кришталеве» підборіддя та слабку витривалість... Статистика поєдинку свідчить, що Кличко провів 413 ударів з яких 55 відсотків влучили у ціль . Сандерс зумів нанести 51 удар з 229 (22%).
Для Віталія ця перемога стала 34-ю на рингу, причому 33 здобуті нокаутом при двох поразках. Цікавий ще й такий факт: після перемоги над Володимиром у березні минулого року Коррі Сандерс не провів на рингу жодного поєдинку, і бій проти Віталія став для нього першим за останній рік...
Після поєдинку, відповідаючи на питання телеканалу НВО, Віталій зазначив: «Я йшов до титулу чемпіона світу і намагався його завоювати, що сьогодні й зробив. При цьому я відкинув будь-які емоції.» Відповідаючи на питання, чи означає ця перемога реабілітацію прізвища Кличків, Віталій сказав: «Звичайно. У нас з братом одні перемоги та поразки на двох. Я все ще вірю в те, що Володимир – найсильніший боксер у світі. І прийде той час, коли ми завоюємо одночасно звання чемпіонів світу».
Не втратив нагоди Віталій Кличко знову викликати на бій «пенсіонера» Леннокса Льюїса, який також був присутній на поєдинку. «Льюїс обіцяв мені провести матч-реванш, і якщо він джентльмен, то дотримається свого слова. Наш бій стане цікавим для багатьох мільйонів уболівальників світу».
Telegram Channel