Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

’ОБОЛОНЬ’ САЛЮТУЄ ПИВОМАНАМ

На своє десятиріччя бар вразив щедрістю

На своє десятиріччя бар вразив щедрістю
Назавжди запам’яталася іронічна репліка американського журналіста, що побував у Радянському Союзі: «У нас є сотні видів пива, а у вас тільки один — кислий». Ось тому, коли ставали в чергу (необхідний атрибут того часу) до цистерни чи бочки з пивом, то цікавились не його походженням чи назвою, а лише чи напій свіжий та холодний. Але чомусь пиво справді переважно було кислим і теплим.
Київське пиво «Оболонь» стало справжнім відкриттям для широкого загалу чоловіків (тоді ще цей хмільний напій не був жіночим). Старше покоління і досі, як першу любов, не забуває його і вважає це пиво найкращим: пінисте, світле з янтарним відливом, солодкувате (мабуть, тому воно зваблює жіноцтво). Можливо, гурмани дотримуються іншої точки зору, бо вже і в нас є немало видів, навіть безалкогольне пиво з’явилося, та й реклама діє — п’є пиво і Шевченко, і брати Клички.
Тож не дивно, що в Луцьку найбільш популярним відразу став магазин-бар «Оболонь». І першосмакувальниками янтарного напою стали «круті» хлопці, котрі подвір’я біля вулиці Коперника окупували своїми «тачками». Мабуть, це сталося тому, що ціна пива «Оболонь» була вищою, ніж звичайного, не всім доступна.
Поступово такий шинок вибраних перетворився в розважальний заклад, звісно, з улюбленим напоєм. Мабуть, від того, що тут був великий вибір риби та розвішено різне вловисте причандалля, заклад навіть отримав вуличне прізвисько «Кораблик».
І ось після ряду реконструкцій «Кораблик» перетворився в пивний клуб «Оболонь», де тричі на тиждень грають (вживу!) музики, є фірмова «пательня» та інші підходящі страви. Кажуть, що тепер у вихідні сюди приходять сім’ями. Мабуть, «круті» залишаються почесними членами клубу, а щоб не було ніяких «заварушок», опікує «Оболонь» спецпідрозділ міліції «Титан». А що ці міліцейські хлопці не менш круті, ніж «заслужено круті», можна було переконатися минулої суботи, коли пивний клуб відзначав ювілей: «Десять років у морі пива».
Представник «Титану» Петро Огребчук одного за одним долав своїх суперників — ні, не за випитими кухлями пива, а з армреслінгу, а простіше кажучи, боротьби на руках. Але найшла коса на камінь. Міліціонер проти колишнього вояка національної гвардії — такого навмисне не придумаєш. І все ж «сталевою рукою» «Оболоні» було визнано гвардійця Михайла Хом’яка. Вразила його впевненість у своїй неперевершеності. Заздалегідь біля «Оболоні» стояла вантажівка, куди переможець і доставив виграш — ящик пива та три щучки. «Я не пам’ятаю, щоб хтось мене перемагав», — скромно зізнався Михайло. Чи впливає пиво позитивно на його мускули — невідомо. Таких забав було чимало.
Та найбільше потішила присутніх щедрість ювіляра: на дурняк (на шару, на халяву) було випито понад 200 літрів пива. Хоча пили пиво нібито лише учасники конкурсів, музиканти, але ніхто документів біля бочок не пред’являв. Отже, халява була широка. Грали і співали гурти «Своя сорочка», «Жовтий пояс» та інші, які, власне, завжди забавляють гарною музикою відвідувачів і, скажемо так, годуються біля барів, а також завітали поважні гості — «От Vinta» (Рівне) та «Тенета» (Кривий Ріг).
Власник пивного клубу (як цікаво звучить!) Леонід Цимбалюк запевнив, що їхнє завдання — робити людям приємний відпочинок. Враховуючи, що за вечір відвідувачі спорожняють, принаймні, дві бочки пива по 50 літрів кожна, це трудовому колективу вдається. «Наш бізнес залежить від того, як люди почувають себе в клубі, наскільки хвалять кухню, ціни, — сказав Леонід Васильович. — Якщо стомлена людина тут позбувається негативних емоцій, то і з цим завданням ми справляємося».
До речі, Леонід Цимбалюк своєю чудовою фізичною формою спростовує твердження, що в любителів хмільного напою росте «пивний живіт», хоча пиво він споживає щодня. До речі, в санаторії «Медобори», що на Тернопіллі, за допомогою нефільтрованого «живого» пива лікують деякі поширені захворювання. Там в ходу гасло «Пиво п’єш — здоровим будеш». Думається, в такому шикарному «пивбарі» добре відпочивається не лише сильній половині людства.
Того вечора в центрі міста небо розквітло феєрверком. На цей раз лучани помилилися, стверджуючи, що якийсь олігарх місцевого розливу святкує свій день народження. Розливали тільки пиво на честь ювіляра-торгівця.
Олександр НАГОРНИЙ, не завсідник клубу, але любитель пива «Оболонь».
Telegram Channel