Курси НБУ $ 39.23 € 42.44

КОЛИ Ж УКРАЇНА БУДЕ В ЄВРОСОЮЗІ?

Сьогодні, 1 травня, до Європейського Союзу приєдналися ще 10 країн: Словаччина, Словенія, Польща, Чехія, Угорщина, Естонія, Латвія, Литва, Мальта і Кіпр...

Сьогодні, 1 травня, до Європейського Союзу приєдналися ще 10 країн: Словаччина, Словенія, Польща, Чехія, Угорщина, Естонія, Латвія, Литва, Мальта і Кіпр.
Тим часом на Європейському економічному самміті у Варшаві Президент України Леонід Кучма розкритикував керівництво Європейського Союзу за те, що воно не дало чіткого сигналу про можливість членства України в цьому об’єднанні. “Ми не одержали чіткого сигналу, що нас хочуть бачити в Євросоюзі”, – заявив Президент України. Причому Леонід Кучма вважає, що успішність політики інтеграції України з ЄС не залежатиме від того, хто перебуватиме на посаді Президента. “Давайте будемо реалістами. Нас не бачать сьогодні в Євросоюзі. Чи буде тут стояти Кучма чи Ющенко, чи Янукович”, – сказав він.
Натомість Віктор Ющенко з нагоди розширення ЄС заявив про те, що після перемоги на президентських виборах кандидата від демократичних сил “уже за кілька років старанної праці Україна досягне істотного прогресу й одержить чіткі і недвозначні сигнали з боку Євросоюзу про його готовність у відносно близькій перспективі бачити Україну повноправним членом європейської родини народів”. “Те, що зараз відбувається в Україні, неправильно розглядати як кінець європейських перспектив України. Це тільки кінець режиму Кучми-Януковича. А процес євроінтеграції України тільки розпочинається”, – запевнив лідер “Нашої України”.
Telegram Channel