Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
НАЙВАЖЛИВІШЕ СЛОВО РОКУ

Волинь-нова

НАЙВАЖЛИВІШЕ СЛОВО РОКУ

У сьогоднішньому номері герої 2015-го кажуть «дякую» людям, які допомогли їм стати такими, якими вони є...

НАЙМОЛОДШИЙ ГЕРОЙ УКРАЇНИ НЕ ЗБИРАВСЯ БУТИ ВІЙСЬКОВИМ
У номері за 26 березня цього року в публікації «Героя України зустрічали мама і… «Волинь-нова» ми розповідали про нашого земляка-волинянина родом із міста Ківерці, командира роти механізованого батальйону 30-ї окремої механізованої бригади 8-го армійського корпусу Володимира Гринюка

Кость ГАРБАРЧУК


Під час звільнення 10–11 лютого 2015 року села Логвинове Артемівського району Донецької області підпорядкований йому підрозділ завдяки сміливості та рішучим діям старшого лейтенанта захопив частину населеного пункту, при цьому Володимир Гринюк особисто знищив три одиниці бронетехніки та близько 30 бойовиків. Хоч молодий офіцер був поранений, але продовжував керувати підрозділом. За цей подвиг мужній командир роти отримав високе звання – Герой України. Йому на роду було написано стати воїном, адже народився в День захисника України, на свято Покрови Пресвятої Богородиці – 14 жовтня.
Після нашої публікації Володимир Гринюк став «Людиною березня 2015 року» за версією читачів та працівників газети у редакційній акції «Герої нашого часу — 2015».
Напередодні Нового року ми поспілкувалися з паном Володимиром, який зараз продовжує службу. 2015–й приніс у його життя позитивні зміни: 29–річний старший лейтенант Володимир Гринюк отримав чергове військове звання – капітан. Окрім цього, зросла й відповідальність, адже тепер він не командир роти, а заступник командира першого батальйону 30–ї окремої механізованої бригади.
Володимир Гринюк розповів, що в житті йому пощастило зустріти людей, які вплинули на вибір професії. Військовим він точно не збирався бути. Ще під час навчання в Ківерцівській школі №3 захопився танцями, зацікавився інформаційними технологіями. Закінчив Луцький педагогічний коледж, отримавши два дипломи: з хореографії та інформатики. Пішов на строкову службу.
— У мене був командир – майор Роман Процик, нині вже військовий пенсіонер, – з теплотою в голосі розповідає капітан Гринюк. – Саме він переконав, навіть спонукав мене йти в армію, здобувати військову освіту. Роман Юрійович казав: «Володю, що ти будеш на «гражданці» робити?» Думаю, він мав рацію. Саме слово Романа Процика вважаю вирішальним. Я зробив крок, який змінив моє життя, – став курсантом. Уже в Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного одним із моїх викладачів був професор кафедри тактики генерал–майор Ігор Рєпін — взірець офіцера і патріота. Ми і зараз часто з ним спілкуємося. Вважаю, мені пощастило, що зустрів такого порядного й досвідченого педагога.

На фото: Президент Петро Порошенко вручає Зірку Героя України Володимиру Гринюку.
Telegram Channel