Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ХОТІЛИ ХЛОПЦІ ЗАРОБИТИ

Двоє молодих жителів села Гуща Любомльського району Олександр Г. і Ростислав Д. якось, потрапивши в Польщу, домовилися з тамтешніми громадянами про вигідну оборудку...

Двоє молодих жителів села Гуща Любомльського району Олександр Г. і Ростислав Д. якось, потрапивши в Польщу, домовилися з тамтешніми громадянами про вигідну оборудку. Поляки пообіцяли придбати в них велику партію “модних” цигарок. Вирішили використати для перекидки контрабанди за кордон водне плесо річки Західний Буг.
Заробітчани метнулися до Ковеля за цигарками. Придбали їх аж чотири ящики. Потім велосипедом вантаж доставили до кордону. Приготували й надувний матрацик, на який склали контрабандні цигарки. Спрямували пліт на протилежний бік. Аби течія не знесла матрацика від курсу, укріпили його міцними шнурками, які були перекинуті на протилежний берег. Таким способом мала припливти й оплата. Та трапилася якась неув’язочка з часом. На польському боці не виявилося покупців. А тут і український наряд прикордонників нагрянув... Тож довелося “бізнесменам” писати пояснення і давати покази. Надія вторгувати щонайменше по сто “баксів” на кожного, лопнула, як мильна бульбашка. Товар конфісковано. Та ще й штраф доведеться заплатити.
Олександр ХОМЕНЧУК.
Telegram Channel