Потрібно: 400 г язика яловичого вареного, 300 г огірків маринованих, 270 г маринованих печериць, 150 г ріпчастої цибулі, 100 г твердого сиру, майонез, сіль, перець...
Потрібно: 400 г язика яловичого вареного, 300 г огірків маринованих, 270 г маринованих печериць, 150 г ріпчастої цибулі, 100 г твердого сиру, майонез, сіль, перець... Для маринування цибулі: 1 скл. холодної води, 1 ст. л. оцту, 2 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі. Приготування Язик промити під проточною водою. Покласти в каструлю, залити холодною водою, на великому вогні довести до кипіння, тоді зняти піну, посолити, додати кілька горошин чорного перцю і варити, накривши кришкою, на слабкому вогні 2 години. Потім язик вийняти, потримати кілька хвилин у холодній воді, зняти шкірку і нарізати соломкою. У посудину налити води, додати сіль, цукор, оцет, перемішати. Викласти туди нарізану півкільцями цибулю, добре пом’яти рукою і залишити на 20 хвилин. Огірки нарізати соломкою. Гриби — пластинками. Сир натерти на тертці з великими отворами. Цибулю добре відтиснути від маринаду, викласти в посудину, додати огірки, гриби, язик, сир, поперчити, трішки посолити. Заправити салат майонезом і вимішати. При подачі можна притрусити зеленою цибулею.